Sztárok

Scherer Péter végigpuskázta az egyetemet

Mélyépítő mérnök Scherer Péter eredeti foglalkozása, de nem tiszta az út, ahogy a diplomáig jutott.

„Színész akartam lenni, de a főiskolára nem vettek fel” – nyilatkozta a Borsnak az 57 éves Scherer Péter.

MTVA Fotó: Zih Zsolt

A színész elmondta, hogy gépészmérnök édesapja és pedagógus édesanyja elvárta, hogy érettségi után továbbtanuljon, és mivel reálgondolkodású vol­t, és a Színművészetire nem vették fel, a Műszaki Egyetem Építőmérnöki Karán kötött ki, amely a felvételi lap második helyén szerepelt. Noha lediplomázott, egy percet sem dolgozott a szakmájában, eleve ki  sem akarta járni az egyetemet. 

A második év után abba akartam hagyni az egészet, de édesapám kérésére mégis folytattam. A Műszaki Egyetemet puskázás nélkül szerintem képtelen lettem volna elvégezni. A mérnöki hivatást ugyan nem, de a puskázás fortélyait művészi szintre emeltük. Amit el tudsz képzelni, a harmonikapuska, a görgős puska, a zakóbelsőbe bevarrt A4-es lepedő- vagy zsebkendődarab, amiben az összes kidolgozott tétel benne volt. Ha volt huszonöt tétel, akkor öttételenként összeragasztottuk azokat egy Margonfon nevű papírragasztóval, és ha már tudtad a tételszámot, a zsebedbe nyúlva ki tudtad számolni, hányadik oldalon van, köhintettél, és már ott is volt a kidolgozott tétel az asztalodon.

A tabutémákat sem kerülő Scherer hozzátette, hogy annyira nem fogták meg a mérnöki tudományok, hogy még lakásfelújításnál is átverték a szakemberek.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top