Sztárok

Durva álhír terjed Károly herceg betegségéről

Károly herceg betegségéről az utóbbi két hónapban több cikk is megjelent, a legutóbbi kiszivárogtatott orvosi dokumentumokra hivatkozva biztosra veszi, hogy a brit trónörökös hamarosan visszavonul a nyilvánosságtól, és a fiának adja a koronát.

Már a magyar sajtóban is több helyen megjelent a hír, hogy a Neue Post magazin szerint Károly herceg súlyos beteg, de a korábban közöltekkel szemben, miszerint a leendő brit király komoly ízületi gyulladástól (rheumatoid arthritistól) szenved, ezúttal azt állítják: előrehaladott Alzheimer-kórt állapítottak meg Károly hercegnél. 

Ezen a vonalon tovább indulva gyakorlatilag tényként közlik, hogy Károly herceg helyett a fia, Vilmos herceg lép majd a trónra, amikor annak eljön az ideje. Most orvosi papírokra hivatkoznak, és Károly feleségének, Kamillának  szavait idézi egy bennfentes. Miközben bármi lehet, azt meg kell jegyezni, hogy az idén 70 éves Károly herceg rengeteg szereplést vállal, ahol nyoma sincsen demenciának. Viccelődik, sokszor fejből mondja a beszédeit, és még sorolhatnánk. 

Azt, hogy a betegsége csak durva álhír, az is alátámaszthatja, hogy több mint tíz éve fel-felbukkant már ez a téma, akkor is hasonlóan biztos forrásokra hivatkozva, csak hónapokat adva a hercegnek. 

Itt egy konkrét címlap Károly herceg betegségéről, amit a kétes hírű Globe közölt le:

Károly herceg Alzheimer-kórjáról 2011-ben is olvashattunk már

De elég beütni a google keresőjébe, és tucatjával találunk ehhez hasonló cikkeket. 

Károly herceg és Alzheimer kulcsszavakra rengeteg anyagot találunk, ez csak az első néhány

Híresztelések szerint természetesen a királynő, II. Erzsébet is volt már többször súlyos beteg, gyógyíthatatlan, és többször lemondott már a trónról Vilmos javára. Az ilyen típusú hírek mögött a többség szerint az áll, hogy sokan nem szívesen látnák Károlyt királyként, illetve jó lapeladást lehet elérni azzal, ha valaki ezt a hullámot meglovagolva bármit ír a hercegről. Korábban volt melegbotránya, de hallani lehetett már Kamilla alkoholizmusáról, néhány éve pedig gyakorlatilag egy hónapot adtak neki a rákos megbetegedése miatt. 

II. Erzsébet királynőnél is megállapítottak már Alzheimert különböző újságok

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top