Sztárok

Történelmi siker: Babos Tímea döntős a US Openen

Nehéz meccsen vannak túl, de a győzelemmel Babos lett az első magyar, aki az amerikai nyílt teniszbajnokság valamelyik felnőtt versenyében döntőzhet.

Babos Tímea Kristina Mladenoviccsal az oldalán bejutott a New York-ban zajló US Open amerikai nyílt teniszbajnokság női párosversenyének döntőjébe.

A második kiemelt magyar–francia kettős a magyar idő szerint péntek hajnali elődöntőben a Samantha Stosur, Csang Suaj ausztrál–kínai duóval találkozott. A mérkőzés 1 óra 33 percig tartott, Babosék 6:4, 7:6 (7-4) arányban győztek, így bejutottak a fináléba.

Nehéz mérkőzés volt, szerintem most nem játszottuk a legjobb teniszünket. Kifejezetten rosszul szerváltunk, talán ezt valamilyen szinten befolyásolta, hogy fedett pályán volt az elődöntő. A lényeg, hogy az ilyen nehéz meccseken, amikor nem megy annyira, akkor is küzdünk, harcolunk, megpróbálunk megoldást találni. Ez most is sikerült

– mondta a meccs után honlapján a 25 éves Babos.

Babos Tímea győzelmével történelmet írt, ugyanis ő lett az első magyar játékos, aki az amerikai nyílt teniszbajnokság valamelyik felnőtt versenyében döntőzhet.

Babos Tímea és a francia Kristina Mladenovic egy augusztusi tenisztornán (MTI/APJohn Minchillo)

Az Australian Open-bajnok magyar–francia páros a 13. kiemelt Ashleigh Barty, Coco Vandeweghe ausztrál–amerikai kettőssel vívja majd a finálét magyar idő szerint vasárnap este hétkor.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top