Sztárok

Steve Jobs évekig bántalmazhatta a lányát

Sokáig fel sem vállalta a lányát az Apple-vezér, és később sem volt éppen mintaapa. A most 40 éves Lisa Brennan-Jobs önéletrajzában vall a gyerekkoráról.

Steve Jobs lánya, Lisa Brennan-Jobs akkor született, amikor apja csak 23 éves volt. A férfi először el sem akarta ismerni az apaságot, három évig korábbi szerelme felé sem nézett, és nem nyújtott neki semmilyen támogatást.

Gyerektartási per kerekedett, amelyet Jobs igyekezett minél hamarabb lezárni. Miután ez megtörtént, négy nappal később bejelentették az Apple tőzsdei bevezetését 1980-ban. Így Jobs hamar milliomossá vált, mégis elenyésző gyerektartást kellett fizetnie – írja a 24.hu Lisa Brennan-Jobs önéletrajza, a hamarosan megjelenő Small Fry nyomán.

Lisa állítása szerint Jobs azután sem lett mintaapa, hogy felvállalta a lányát. Az Apple-vezér már Laurene Powell Jobsszal élt, amikor Lisa hozzájuk költözött. De az apa úgy viselkedett a lányával, hogy az ma már gyerekbántalmazásnak is elmenne: nem szereltetett fűtést a szobájába, hogy megtanulja értékelni a kis dolgokat, és többször elmondta, hogy egy fillért sem kap a vagyonából. (Ezt korábban is komolyan gondolta, ugyanis Lisa és az anyja alig tudtak megélni a pénzükből, Jobs mégsem segített nekik.)

Jobs minden alkalommal új Porschét vett, amikor megkarcolta a régit, arról viszont hallani sem akart, hogy a régit a lányának adja. Állítólag többször illetlenül viselkedett a gyerekkel vagy a gyerek jelenlétében: 9 évesen szexuális preferenciáiról faggatta, tinédzserkorában pedig szexuális aktust imitált a lány mostohaanyjával, és megtiltotta Lisának, hogy kimenjen a szobából.

Lisa most már 40 éves, és hasonló részleteket oszt meg a szeptemberben megjelenő önéletrajzában. Nem sajnálja az apját, és szomorú képet fest arról, milyen szörnyen viselkedett vele Steve Jobs egész életében.

A techguru özvegye, Laurene Powell Jobs és testvére azonban másként vélekedik Lisa gyerekkoráról. Ráadásul végül a lány kapott Jobs örökségéből is.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top