Sztárok

Momo a magyar sztárokat sem kíméli

A magyar celebek vagy a gyermekik is kapcsolatba kerültek Momóval, „aki” az interneten ijesztgeti és zaklatja a gyerekeket. Vasvári Vivien, Németh Kristóf és Rubint Réka elmondták, ők hogyan védekeznek ellene.

Momo egy virtuális szörny, fiataloknak szóló csevegőprogramokon keresztül fenyeget. Először rémisztő fotókat küld magáról, s üzeneteiben azt állítja, mindent tud a megkeresett félről, még a lakhelyét is. Aztán ijesztő feladatok elvégzésére biztat. Sajnos sok gyerek komolyan veszi és fél tőle, de, ami a legrosszabb: teljesíti is a feladatokat.

Momo Luxus Vivient is kipécézte magának. „Nagy hülyeségnek tartom ezt a jelenséget, de sajnos a gyerekek félnek tőle, ezért foglalkozni kell vele. Miután közöltem, hogy én is kaptam üzenetet, rengetegen írtak nekem tizenéves lányok, hogy mit tegyenek, mivel nekik is írogat Momo. Azt javasoltam nekik, rögtön tiltsák le. A kislányom is csak azt nézheti meg a neten, amit engedek neki” – mesélte a Blikknek Vasvári Vivien.

Németh Kristóf felkészítette a fiát. „Amikor hallottam erről az új őrületről, alaposan utánaolvastam, és rögtön leültünk Lócival, aki már mindent tudott a Momo-jelenségről. Abban a korban van, hogy ő is veszélyeztetett, ezért volt benne félelem. Elmeséltem a fiamnak a jelenség hátterét, és mutattam neki pár mémet, hogy ne féljen, lássa a paródiáját is, s hála az égnek, megnyugodott. Egy szülőnek ilyen helyzetben komolyan kell fellépnie, nem szabad legyinteni, elvégre ez bűncselekmény” – mondta Németh Kristóf.

Rubint Réka nem félti a gyerekeit Momótól. „Nagyon őszinte, bizalmi a viszonyunk a gyerekekkel, s remekül kezelik az internet világát, legalábbis a nagyobbak, de Zalán még kicsi hozzá.  Norbika nem érdeklődik iránta, néha lemerül a telefonja, és napokig nem tudja, hol hagyta. Lara csak az Instagramon van fent, így érintkezik a követőivel. Felelősséggel használja. Őszintén beszélünk velük a negatív hatásokról, tudják, bármikor és bármilyen kérdéssel, problémával fordulhatnak hozzánk” – mondta el a lapnak.

rubint réka, iskola

Fontos, hogy te is felkészítsd a gyerekedet arra, milyen veszélyek leselkedhetnek rá a neten. Itt adunk néhány tippet, hogyan védheted meg a gyereked Momótól és a többi netes veszélytől.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top