Sztárok

Fucsovics Márton óriási diadalt aratott

Bár rosszul kezdte a találkozót, a második fordulóban is győzött a 6,3 millió dollár összdíjazású tenisztornán Cincinnatiben. Így bejutott a legjobb 16 közé, ami történelmi eredmény.

Fucsovics Márton a második fordulóban is három játszmában győzött az egyesült államokbeli Cincinnatiben zajló keménypályás tenisztornán, így bejutott a legjobb 16 közé, ami először sikerült neki ATP 1000-es viadalon.

A világranglistán 48. magyar játékos a lengyel Hubert Hurkacz után a spanyol Guillermo Garcia Lopezzel csapott össze.

Fucsovics a találkozót rosszul kezdte, elveszítette az első szettet, a másodikban pedig brékhátrányba került, ám sikerült fordítania, és végül 3 óra 2 perc alatt győzött 6:7 (5-7), 6:4, 7:5 arányban.

Alig 24 órán belül majd hat óra kemény tenisz, de óriási boldogság. Megvan a második győzelem is Cincinnatiben, életemben először a legjobb 16 között vagyok egy 1000-es versenyen. Mindent kiadtam magamból, de nem érzem a fáradtságot, mert az adrenalin még dolgozik. Végig hittem magamban! 

– írta Fucsovics Márton a közösségi oldalán.

A 6,3 millió dollár összdíjazású férfi verseny nyolcaddöntőjében a nyíregyházi teniszező a svájci Stanislas Wawrinkával mérkőzik, akitől egy hete Torontóban kiélezett küzdelem végén kapott ki. Ha őt is legyőzi, akkor egy másik svájci, a 20-szoros GS-győztes Roger Federer következhet.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top