Sztárok

Korábban szégyellte a hangját az egyik legismertebb szinkronszínészünk

Kautzky Armandot sokan a legszebb orgánumú magyar színésznek tartják, ám ő egy időben egyáltalán nem szerette a hangját.

Kautzky Armand még a pályája elején vállalta el, hogy egy bevásárlóközpont hangosbemondóján hallható értesítéseket vele rögzítsenek. Ott döbbent le először.

Harminc éve a hangommal dolgozom, és lépten-nyomon különböző platformokon szembesülök vele. Először rendkívül furcsa volt. Az első élményem, amikor egy rádióreklámban szerepeltem főiskolás koromban, aztán egy butikban vásároltam, és meghallottam a saját hangom. Sokkoló volt, tele voltam kritikával és szégyenérzettel. Aztán eltelt jó pár évtized, és megtanultam feldolgozni azt, hogy milyen a hangom kívülről – mesélte a színész, aki többek között olyan külföldi sztároknak kölcsönzi a hangját, mint Patrick Swayze, Tom Cruise és Pierce Brosman.

De volt idő, amikor az egyik legidegesítőbb mondat is az ő hangján szólalt meg. „Tíz évig voltam egy telefontársaság hangja: »A hívott szám átmenetileg nem kapcsolható, próbálja meg később!« és a többi. Előfordult, hogy olyan helyzetben »jött szembe« a hangom, hogy rossz hírt kellett mondanom saját magamnak. Dühítő volt, de idővel megszoktam” – mesélte a Borsnak Kautzky Armand.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top