Sztárok

Rost Andrea nemes feladatot vállalt el

Rost Andrea Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas operaénekes rendszeresen tart mesterkurzusokat és fel is lép a Kirishima Nemzetközi Zenei Fesztiválon, ami óriási dolog.

Rost Andreát idén a Japan Arts Alapítvány, a JESC kérte fel, hogy ének mesterkurzust tartson Japánban. A művésznő elmondta, hogy a fesztivál művésztanárai egyre több japán városban adnak koncertet. A világhírű magyar operaénekes idén kétszer is koncertezik a Yokohamai Minato Mirai Hallban, majd egy kicsit még a felkelő nap országában marad, hogy azért pihenni is tudjon.

„Puccini-áriákat, majd a zárókoncerten Richard Strauss »4 utolsó ének« című művét énekelem Sascha Götzel vezényletével, a Kirishima Festival Orchestra közreműködésével. Nagyon szeretem Japánt, a japán kultúra, életmód lenyűgöző. A fesztivált követően minden alkalommal ott maradok egy onsenben, élvezem a japán konyha gyönyöreit és a tradicionális fürdőkultúrát. A hegy tetején álló buddhista szentélyből gyönyörködöm az erdőkben, a vízesésekben – ez minden évben felejthetetlen emlék nekem” – mesélte Rost Andrea.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top