Sztárok

Kiderült, ki lesz Hosszú Katinka új edzője

Magyar edzőt választott az olimpiai bajnok.

A Magyar Idők információi szerint Petrov Árpád lesz Shane Tusup és Dave Salo utódja: ő ugyanis Hosszú Katinka új edzője. A lap megkereste Petrovot, aki nem cáfolta a hírt, de közölte velük, hogy a hivatalos bejelentésig jövő hétfőig várniuk kell. A 35 éves Petrov jelenleg a svájci utánpótlás-válogatott edzője.

A lap szerint Hosszú az elmúlt heteket Kaliforniában töltötte egykori edzőjével, Dave Salóval – akkor még arról beszélt, hogy vele végzi majd a felkészülést az augusztus 3-án kezdődő glasgow-i Európa-bajnokságra.

Az SzPress Hírszolgálat szerdai közleményéből az derült ki, hogy óriási a fejetlenség Hosszú Katinka körül. Sós Csaba szövetségi kapitány például még a keddi nevezési határidő lejárta után, alig több mint egy héttel az Európa-bajnokság előtt sem tudta, hogy a háromszoros olimpiai bajnok egyáltalán rajtkőre áll-e a versenyen, és ha igen, milyen számokban indul majd.

A közleményből az is kiderült, hogy Hosszú új egyesületet alapít, és már meg is tette az ezzel kapcsolatos lépéseket. Eddigi klubja, az Iron Aquatics jövője Shane Tusuppal való szakítása miatt vált kérdésessé. Wladár Sándor, a MÚSZ elnöke a Nemzeti Sportnak azt nyilatkozta, hogy az egyesület Iron Swim Kft. néven működik tovább.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top