Sztárok

Shane Tusup semmibe vette a magyar bíróság ítéletét

Shane Tusup nem fizette meg a perköltséget, és a kötelezően előírt bocsánatkérés is elmaradt...

Shane Tusup ellen exkollégája, a skót Darren Ward indított és nyert becsületsértési pert, de úgy tudni, a március 8-i ítélet óta az amerikai nem térítette meg a 135 ezer forintos perköltséget, s a kötelező bocsánatkérés is elmaradt.

„Kiábrándító, hogy ennyire kevés tiszteletet mutat a magyar jogrendszer iránt – mondta Ward, aki jelenleg Új-Zélandon edzősködik. – A bíróság az én javamra döntött,  Shane Tusupnak meg kellett volna térítenie az ügy miatti perköltségemet, s arra is kötelezték, hogy írásban kérjen tőlem bocsánatot. Ezt nem tette meg az előírt, május 9-i határidőig. A törvényes képviselőm írásban kereste az ügyvédjét, de még nem kaptunk választ.”

Shane Tusup tavaly áprilisban a debreceni országos bajnokságon a medence mellett fenyegette, és meglökte a Hosszú Katinkával közös úszóklubja, az Iron Aquatics akkori trénerét, akinek az volt a „bűne”, hogy nem nevezte be a férfiváltót a versenyre. 90-100 ember hallotta az amerikai őrjöngését, még a versenyt is le kellett állítani. Az egyesület később mégis megvált Wardtól.

A bíró a „lekicsinylő” lökésért marasztalta el Tusupot, ezt minősítette becsületsértésnek – írja a Blikk.

Shane Tusup (MTI Fotó: Kovács Anikó)

Shane Tusup (MTI Fotó: Kovács Anikó)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top