Sztárok

Papírok nélkül szökött át a határon Pumped Gabo

Szerintünk nem érdemes kipróbálni Pumped Gabo mutatványát. Csak a szerencsén múlott, hogy nem fülelték le.

Pumped Gabo a múlt héten nyaralni indult a barátaival, de csak a határnál jött rá, hogy otthon hagyta az iratait. Nem hazudtolta meg önmagát, úgy döntött, hogy a zöldhatáron átszökik a másik országba.

„Kicsit korán indultunk, így néhány dolgot elfelejtettem bepakolni, többek között az irataim is otthon maradtak. Kiakadtam, de a többieket nyilván nem akartam azzal szívatni, hogy forduljunk vissza, ezért arra gondoltam, alternatív módszerrel lépem át a határt – árulta el a Blikknek  Pumped Gabo. – Míg a többiek ücsörögtek a kocsisorban, kiszálltam, majd úgy tettem, mintha pisilni indulnék. Aztán már csak a fák között kellett átkommandóznom, de ez nem jelentett különösebb problémát. Átgyalogoltam egy mezőn, amit a többiek röhögve örökítettek meg, majd bepattantam az autóba, és mentünk tovább, mintha mi sem történt volna. A foci-vb döntőjét már egy horvát nyaralóban szurkoltam végig.”

Pumped Gabónak szerencséje volt, ha a zöldhatáron megállítják, kellemetlen közigazgatási eljárás alá vonhatták volna – tudta meg a lap egy jogi szakértőtől. „Mindenképpen igazolnia kell magát a határon, ha nem sikerül, az eljárás során a határőrök lekérik az általa bediktált adatok alapján az iratait. A kapott adatok függvényében kezelik a továbbiakban, hiszen büntetett előéletű személyről is lehet szó. Az is elképzelhető, hogy büntetőeljárást indítanak, de a lényeg, egy ilyen tett nem maradhat nyom nélkül” – mondta el dr. Kamarás Péter.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top