nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Sztárok
20 éves a spermazselé és a Keresd a nőt! – 20 dolog, amiért máig imádjuk

20 éves a spermazselé és a Keresd a nőt! – 20 dolog, amiért máig imádjuk

1998. július 15-én mutatták be az Egyesült Államok mozijai a Keresd a nőt! című filmet, és a Dumb & Dumber alkotóinak pofonegyszerű, de hatalmas szívű komédiáját egyből szívükbe zárták a nézők. A ma már klasszikus vígjátékként számon tartott film csinált szupersztárt Cameron Diazból és Ben Stillerből, és máig megunhatatlan. Van rá 20 okunk, hogy miért.
TóCsa
TóCsa
f Ajánlom

1. A nyitó dal a fáról

Már a film nyitó képsorai jelzik, hogy itt nem akármilyen filmélményben lesz részünk. Két zenész egy faágon ülve, kezükben egy kis dobbal és egy gitárral adnak elő egy bugyuta szövegű, tingli-tangli dalocskát a szerelemről.

2. Ez a mosoly

A gimnazista eljátszásához már ’98-ban is enyhén túlkoros Ben Stiller fogszabályzós mosolya egyszerűen minden pénzt megér.

3. A bájosan fiatal és természetes Cameron Diaz

Ehhez nem fűznénk bővebb magyarázatot, a csatolt gif önmagáért beszél.

4. Ted esete a zipzárral

A film rögtön az elején megadja az alaphangot, amikor a pisilés közben galambokat néző Ted egy hirtelen mozdulattal bezipzározza a tökét Mary családjának wc-jén. A balesetnek nemcsak Mary szülei, hanem a helyi rendőrök, tűzoltók, mentősök és katasztrófavédők is szemtanúi lesznek. A jelenet érdekessége, hogy valami hasonló tényleg megtörtént a film rendezői, a Farrelly testvérek egyik barátjával még gyerekkorában. 

5. Ahogy Matt Dillon fuckol, úgy nem fuckol senki

Amikor Mary építész haverja leleplezi őt, Healy képtelen türtőztetni magát.

6. Ahogy Matt Dillon nevet, úgy nem nevet senki

Amikor Mary a vibrátoráról kezd el beszélni a barátnőinek, a hallgatózó Healy nem tudja visszafojtani a nevetését.

7. Egy kutyának nem kell nagyra nőnie ahhoz, hogy félelmetes legyen

Mary ölebe igazi véreb, bár elsőre kétségtelenül nem látszik rajta.

8. A kutyák újraélesztése komoly kihívást jelent

Healy csak be akarja nyugtatózni Mary kutyusát, ám Puffy számára túl soknak bizonyul a gyógyszeradag. Matt Dillon zseniális újraélesztési technikákkal próbálkozik, és végül az áram-víz kombó meghozza a kívánt hatást.

9. Cuki dolog a nyalakodó kutyus, de nem ennyire

Minden idők egyik legszebb csókjelenete.

10. Magda bőrszíne

Mary szomszédja, a szuperráncos és szuperbarna (már-már fekete) Magda a tipikus floridai unatkozó nyugdíjas és gazdag nők ragyogóan sikerült paródiája. A szerepben az Insidious filmekből ismert Lin Shaye szinte felismerhetetlen.

11. Egy őszinte kép a pszichológusokról

Hajlamosak vagyunk azt hinni, hogyha egyszer eljön az idő, hogy pszichológust keresünk fel egy problémánkkal, ő valóban érdeklődve hallgat majd meg minket. Ezt a képet árnyalja egy kicsit a filmben a Ted ebédszünetre lelépő agyturkászát játszó Richard Jenkins.

12. Horog a szájba

Egy idilli randi Cameron Diazzal bármikor pokollá válhat, ha az ember szájába beakad egy jókora horog.

13. Az empátia utánzása

A Matt Dillon alakította Healy egy vérbeli tahó, de mivel tudja, hogy Mary meghódításához empatikusnak kell látszania, a szabadidejében szellemi fogyatékosokkal foglalkozó lánynak azt hazudja, hogy amikor ráér, ő is „retardáltakkal foglalkozik”.

14. A 7 perces aerobic

Stopposokat azért jó felvenni, mert ideális esetben lehet velük egy jót beszélgetni. Ted stopposa például fantörpikus előadást tart arról, hogy a sikeres nyolcperces aerobic helyett ő azzal fogja megreformálni a piacot, hogy bevezeti a hétperces (!) aerobicot. De mi lesz, ha valaki később előjön a hatpercessel?

15. Az útmenti parkolók teli vannak „buzeránsokkal”

Tednek azt tanácsolja a haverja, hogy ne álljon meg az út mentén lévő parkolókban, mert azok teli vannak „buzeránsokkal”, ám ő ezt mégis megteszi, és hirtelen valóban egy kéjelgő melegtanyán találja magát. Plusz poén, hogy az összes meleget a stáb tagjai játszották el.

16. Minden idők legjobb randis tanácsa férfiaknak

Ben Stiller karaktere nagyon ráfeszül, hogy végre randizhat álmai nőjével, Maryvel. Hogy ne izguljon annyira, „barátjától” azt a tanácsot kapja, hogy közvetlenül randi előtt verje ki otthon, mert akkor kevésbé lesz feszült a találkozásnál. Ő persze megfogadja a tanácsot…

17. Az igazán bio hajzselé

Ennek eredményeként sietségében nem tudja, hová élvezett, és amikor megjön álomrandija, Mary, a lány a fülén lógva veszi észre a spermát, amiről azt hiszi, hogy hajzselé. A többi pedig már filmtörténelem.

18. A csöcsörészés

Tudom, undorító egy szó, de erre a pillanatra mi mást lehetne mondani?

19. Woogie kelései

Farrellyék sosem mennek a szomszédba egy-két undorító poénért. Ezek közül itt az egyik emlékezetesebb Woogie arca, aki minél többször gondol Maryre, annál több ronda, keléses kiütés jön ki rajta.

20. A stáblista alatti zseniális klip

Nem elég, hogy a Farrelly tesók filmje két órán át masszívan nevettet, még a stáblista alatt sem fogy ki a szuflából. Egészen zseniális, ahogy a film gyakorlatilag összes szereplője, a sztároktól kezdve az utolsó statisztáig együtt tátikázza el a Foundationtől a Build Me Up Buttercut című számot.

Megosztás Facebookon