Sztárok

Harvey Weinstein élete végéig börtönben ülhet

A hollywoodi producer ellen két eljárás már zajlik, a mostani az ügyben azzal vádolják, hogy szexuális ragadozóként orális szexre kényszerítette áldozatát.

Harvey Weinstein hollywoodi filmproducer ellen egy 2004-ben és egy 2013-ban történt szexuális zaklatási ügy miatt már vádat emeltek. Most egy harmadik eljárásban kellett a bíróság előtt megjelennie hétfőn.

A vád szerint Weinstein „szexuális ragadozóként” orális szexre kényszerítette az áldozatát. A producer – a korábbiakhoz hasonlóan – tagadta a vádakat. Ügyvédje azt mondta, Weinstein ártatlan, és úgy hiszi, védencét felmentik az ügyben – írja a BBC.

Ha bűnösnek találják, akkor minimum 10 év börtönt, de akár életfogytiglani büntetést is kaphat. Az ügyész korábban azt mondta, Weinsteint az egyik legsúlyosabb szexuális bűncselekménnyel vádolják, amely a New York-i büntetőjogi törvényekben szerepel.

A korábbi két eset miatt 25 év börtönre ítélhetik. Ráadásul nyomoznak ellene a Los Angeles-i, a londoni és az amerikai szövetségi nyomozók is.

A 66 éves producer májusi letartóztatása után egymillió dolláros óvadék fejében került szabadlábra, és mindvégig tagadta, hogy beleegyezésük nélkül került volna szexuális kapcsolatba az érintett nőkkel.

Weinsteint több mint 70 nő vádolja szexuális zaklatással. A botrány után elindult #MeToo mozgalom hatására nők százai tálaltak ki arról, hogy az üzleti és politikai életben, illetve a szórakoztatóiparban magas beosztású vagy ismert férfiak szexuálisan zaklatták őket.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top