Sztárok

Mesésen fest Gryllus Dorka Frida Kahlo szerepében

Frida Kahlo festőnő a mexikóiak egyik legnagyobb büszkesége, és számtalan módon adóznak az élete és a tehetsége előtt, de nemcsak ők, hanem szerte a világban. Például olyan színdarabokkal, mint amelyikben Gryllus Dorka játszik.

Sosem vált profi festővé, mégis magával ragadóak a képei, de a fiatalabb generáció körében azután vált rettenetesen népszerűvé, hogy a Salma Hayekkel készült film a mozikba került. Frida Kahlo élete és művészete egy színdarabhoz is kitűnő alapanyag, Gryllus Dorka pedig örömmel alakítja a festőnőt. 

Frida szerepéhez komplett ruhatárat terveztek neki, Dorka szerint bármelyiket fel lehetne venni ma is. A színes és látványos darabok közül a zöld menyasszonyi ruha a színésznő kedvence. 

Ezen a felvételen egy pillanatra látható, milyen mesésen mutat Frida Kahlo ruhájában Gryllus Dorka:

Frida szerepében Gryllus Dorka

Ma nyílik a Magyar Nemzeti Galériában a Frida Kahlo – Remekművek a mexikóvárosi Museo Dolores Olmedóból című kiállítás, ahol a legkülönlegesebb darab talán nem is egy festmény, hanem a magyar szeretőjéhez írt magyar nyelvű levele. A Frida című darabban a kiállításhoz hasonlóan központi téma a festőnő gyerek utáni vágya, házassága és magánéleti, valamint egészségügyi problémái.

A Frida című darabban Gryllus Dorka alakítja a festőnőt (fotó: Jegy.hu)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top