Sztárok

Szögeczki VV Ágica: Hernádkaki vagyok

Akad néhány furcsa településnév Magyarországon, amiből lehet viccet csinálni. Szögeczki Ágié szülőfaluja is ilyen, de ő erre szerencsére nagyon büszke.

Az Ezek megőrültek mintha minden adásra tartogatna valamit, csütörtökön például Gáspár Evelinről derült ki, hogy nem tudja, ki írta a Liszt-rapszódiákat, ma pedig Szögeczki Ági került középpontba, amikor a szülőhelyéről kérdezték. A Való Világ egykori sztárja a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Hernádkakról származik, oda született, és hát ha azt kérdezik tőle, hogy hol nőtt fel, honnan jött, akkor ő bizony azt mondja, hogy: 

Hernádkaki vagyok. 

A szintén borsodi Majka eközben úgy tesz, mintha azt sem tudná, hol van az említett település. Ózdtól mondjuk 70 kilométer autóúton, az nem kevés, ráadásul keleti irányba. 

A jelenet egyébként így fest: 

Hernádkak polgármestere, Hajdú János így köszönti a látogatókat faluja honlapján

Köszöntöm Önt abból az alkalomból, hogy a világhálón találkozunk. Hernádkak a mi falunk, ahol élünk, engedje meg, hogy bemutassam.

A falusi élet egy másik dimenzió, amit csak az tudhat, az érezhet, aki eltöltött már hosszabb-rövidebb időt valahol vidéken.
Sokan nem tudják elképzelni az életüket itt vidéken, „mert ott semmi sincs”, mi pedig nem tudjuk elképzelni az életünket máshol, csak itt. Itt egészen más értékrend uralkodik, itt még van jó levegő, madárfüttyös reggel, itt még van tücsökciripelés a nyári estéken, itt még tudjuk, mitől piros a paradicsom (nem a vegyszerektől!), itt még érezheti mindenki, milyen egy szabad tűzön főtt étel. Az itt élők még tudják, milyen a csend. Hát ilyen a mi falunk… 
Ismerje meg honlapunk által is jobban!

Látogasson el hozzánk személyesen, bármikor szívesen látjuk, szeretettel fogadjuk!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top