Sztárok

Súlyos betegséggel küzd a Barátok közt Nagy Alexája

A fiatal színésznőnek nagyon meg kell válogatnia, mit eszik. Nagy Alexa kedvenc étele is tiltólistás.

Már évekkel ezelőtt közölték az orvosok a kellemetlen hírt Nagy Alexandrával: gyomorfekélye és ebből adódó refluxa miatt szigorú diétát kell tartania. Ráadásul még ez sem garancia a tünetmentességre, hiszen elég egy sztresszesebb nap, és jön a baj.

A refluxban szenvedőknél a gyomorsav “visszafelé,” vagyis felfelé a nyelőcsőbe jutva okoz kellemetlen tüneteket. A betegség a hangszálakra is kihathat, ezt Alexa is megtapasztalta nemrég, mikor munka közben ment el a hangja egyik pillanatról a másikra.

“Mivel alapvetően is egy kissé reszelős a hangom, ilyenkor sajnos nagyon berekedek. Akkor alig egy órát aludtam, mert már egész éjjel rosszul voltam, és ilyenkor a tünetek felerősödnek” – árulta el a Blikknek a Barátok közt színésznője. “Sem alkoholt, sem kávét nem fogyaszthatok, ahogy a fűszeres ételekről is le kellett mondanom.” Mindennek a tetejében a refluxosoknak kerülniük kell a glutént is diétájukban, Alexa pedig még laktózérzékeny is.

“Szokták mondani, hogy az érzelmi dolgok a gyomrot viselik meg igazán, én pedig elég lelkizős típus vagyok. El tudom képzelni, hogy ez is számíthatott” – tette hozzá Nagy Alexandra, aki egy éve szakított barátjával, és azóta szingliként él.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top