Sztárok

Nehéz az újrakezdés – híres férfiak, akik borzalmas körülmények között özvegyültek meg

Híres színészek, rendezők és írók, akiknek a magánélete bármelyik túlkomponált drámai könyvnél vagy filmnél is fájdalmasabb és elviselhetetlenebb. Az újrakezdés némelyiküknek éppen ezért lehetetlen.

Álmában érte nejét a halál

Patton Oswalt színész 45 éves volt, amikor imádott felesége 2016 tavaszán elhunyt. A házaspárnak egy közös gyermeke van, aki anyja, Michelle elvesztésekor, alig volt hétéves. A nő halának oka máig ismeretlen, azonban a család úgy fogalmazott, hogy a krimiírónőt álmában érte halála. Később, a boncolás kimutatta, hogy a nő szervezetében néhány receptre kapható gyógyszert (Adderall, Xanax, Fentanyl) találtak, és szívelégtelenség alakult ki nála. Michelle McNamara a halálát megelőző években egy krimin dolgozott, amit azonban már nem tudott befejezni. Gyászoló férje úgy döntött, kerüljön bármibe, befejezi felesége regényét, és ki is adatja azt. 2018-ban ezt el is érte. Egy évvel a neje halála után Patton eljegyezte barátnőjét, a színésznő Meredith Salengert. Majd 2017 novemberében össze is házasodtak.

Patton Oswalt és Michelle McNamara

100 évvel a felesége halála után érkezett a válasz

Oscar Wilde írónak és feleségének, Constance-nak két gyermeke volt, de kapcsolatuk hamar megromlott, mivel Wilde félrelépett, amikor megismerte az ifjú Alfred Dougles-t. Az író lelépett családjától, hogy a pályakezdő irodalmárral élhessen. Constance elvált a férjétől, az ifjú szerető apja pedig fajtalankodás miatt beperelte az írót.  Wilde börtönbe került, gyermekeit sem láthatta többé. Felesége 1898-ban hunyt el, amikor is leesett a lépcsőn, és olyan súlyosan megsérült, hogy belehalt a sérüléseibe. Egy 2015-ös tanulmány kimutatta, hogy Wilde volt neje vélhetőleg sclerosis multiplexben szenvedett.

A híres férj kergette a halálba nejét?

Henry Fonda is megözvegyült még a 46. születésnapja előtt, amikor a második feleség, Frances Ford Seymour öngyilkosságot követett el 1950-ben. Házasságuk ekkor már romokban hevert, mert 13 évvel az igen kimondása után, a férfi válni akart. Frances képtelen volt elfogadni, hogy férje egyszerűen lecserélné őt, és egy pszichiátriai intézménybe került. Azonban ott sem tudtak segíteni a megtört asszonyon, aki átvágta a saját torkát. Fonda, aki ekkor már azon ügyködött, hogy harmadszorra is megházasodjon, villámgyorsan megszervezte második nejének a temetését. 1951-ben Frances egykori kezelőorvosa úgy nyilatkozott, hogy Henry egy jégszívű, önelégült, narcisztikus személy. Bár Fonda ezt követően még háromszor házasodott, gyermekei csak Francestől születtek. Peter és Jane Fondát, szüleikhez hasonlóan, az egész világ ismeri.

Henry Fonda és felesége Frances Ford Seymour (Fotó: Profimedia, Zuma Press – Archives)

Nejével és adoptált lányával is a gyilkos kór végzett

Pierce Brosnan még nem volt negyvenéves, amikor első felesége Cassandra Harris 11 évnyi házasság után petefészekrákban elhunyt. Kettejüknek egy fiuk született, de a színész adoptálta Cassandra korábbi házasságából született két gyermekét is. A gyászoló színész, három évvel a felesége halála után, 1994-ben találkozott az amerikai Keely Shayne Smith újságíróval. 2001-ben Írországban mondták ki az igent, és a nő két fiú gyermekkel ajándékozta meg Brosnant. Az asszonyt számos alkalommal támadtak a pletykalapok, amiért kikerekedett, azonban az egykori James Bond mindannyiszor védelmébe vette csodás feleségét. Az újabb tragédia 2013-ban következett be Brosnan életében, amikor első nejéhez hasonlóan, adoptált lánya, Charlotte is meghalt a petefészekrák következtében.

Pierce Brosnan, fia Christopher, Cassandra Harris és lányuk Charlotte (Fotó: Profimedia, Zuma Press – Archives)

Harmadik felesége belefulladt a medencébe

William Shetner nők ezreinek szívét rabolta el, mint T.J. Hooker. A színész négyszer volt házas, de harmadik nejét igen tragikus módon vesztette el: a negyvenéves nő gyógyszer- és alkoholfüggőséggel küzdött, és kábult állapotban a medencébe zuhanva megfulladt. Shatner a neje, Nerine  halála után létrehozott egy nonprofit szervezetet, amely alkohol- és drogproblémákkal küzdő asszonyoknak segít abban, hogy leküzdjék a függőségüket, és visszailleszkedjenek a társadalomba. Nerine halála után két évvel Shetner újra megnősült. 2001-ben Elizabeth Anderson Martint vezette az oltár elé. A 69 éves színész és 42 éves menyasszonya Valentin-nap előtt egy nappal mondta ki az igent.

A legbrutálisabb gyilkosság a 70-es évekből

Roman Polanski megözvegyülésének történetét az egész világ ismeri. A rendező alig volt 36 éves, amikor 1969-ben második feleségét, Sharon Tate színésznőt meggyilkolták a házaspár New York-i otthonában. A gyilkosságot Charles Manson  fanatikus hívei követték el. A támadók kegyetlen brutalitással halálra szurkáltak és lelőttek mindenkit, aki aznap éjszaka a villában tartózkodott. Bár az akkor 8 és félhónapos terhes színésznő könyörgött a támadóknak, először pénzt ajánlott nekik, majd arra kérte őket, engedjék megszülni a gyermekét, és csak aztán öljék meg,

a gyilkosok nem könyörültek rajta, és hidegvérrel, brutálisan végeztek vele.

Roman Polanski és Sharon Tate (Fotó: profimedia)

Roman Polański élete legboldogabb időszakának nevezte a Tate-tel töltött éveket, képtelen volt azonban megtartani bármit is, ami elhunyt feleségére és meg nem született gyermekére emlékeztette. Amerikai lakásait eladta.  De nem ez volt az egyetlen ok, amiért így tett. 1977-ben a rendezőt letartóztatták, a vád egy 13 éves lány megrontása volt, amit Jack Nicholson lakásán követett el. Polanski bűnösnek vallotta magát, azonban még az ítélethirdetés előtt Franciaországba költözött. Az Egyesült Államokba azóta sem tért vissza, jelenlegi felesége Emmanuelle Seigner színésznő.

2005-ben a Vanity Fair  magazin újra elővette Sharon Tate halálát és a temetését. A lapban arra utaltak, hogy Polanski már a neje búcsúztatóján flörtölni kezdett egy hölggyel. A rendező beperelte a magazint, és meg is nyerte az esetet, köszönhetően Mia Ferrow és Debra Tate vallomásának.

„Lekapcsoltam a gépről, mert tudtam: az én Natashám már elment”

Liam Neeson színésznő felesége, Natasha Richardson 2009-ben síelés közben szenvedett súlyos agysérülést, és néhány nappal a baleset után belehalt a sérüléseibe. Neeson és a színésznő 1994-ben házasodott össze. Két fiuk született, Micheál és Daniel. „Natasha halála sosem volt valóságos, és még mindig nem az. Vannak olyan időszakok, amikor hallom, hogy nyílik az ajtó, és azt hiszem, hogy ő jön” – mondta 2014-ben a színész a Loaded magazinnak.  Neeson arról a pillanatról is beszélt, amikor a kómában fekvő feleségét le kellett kapcsolnia a gépekről. „Bementem a szobájába, és azt súgtam a fülébe, hogy szeretem.

Azt mondtam, hogy: szerelmem, te már nem jössz vissza. Korábban megegyeztünk, hogy ha egyikőnk ilyen helyzetbe kerül, akkor kihúzzuk a dugót.

Natasha Richardson és Liam Neeson (Fotó: Profimedia, Everett)

Amikor láttam Natashát és azt a rengeteg gépet, ami életben tartotta, akkor az volt az első gondolatom, hogy: O.K., ezeknek a csöveknek menniük kell, mert az én szerelmem már nincs többé.”  Neeson a felesége három szervét is felajánlotta. „Imádott Natashám szíve, veséje és mája megmentette három másik ember életét.” Neje halála után a színész sokáig nem tudott új szerelmi viszonyt kialakítani. Majd egy, a volt feleségére kísértetiesen hasonlító üzletasszonnyal,  Freya St Johnstonnal kezdett randizni.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top