Sztárok

Gera Zoltán befejezte

Egy sérüléssel töltött szezonnal ér véget Gera Zoltán profi focista pályafutása.

A Fradi 39 éves középpályása, a 97-szeres válogatott Gera Zoltán tegnap este bejelentette, hogy felhagy a profi focival. Gera épp az oroszországi foci-vb egyik meccsét szakértette az M4 stúdiójában, mikor a Facebookon tudatta döntését.

Gera Zoltán 1979-ben született Pécsett, és ott lett hivatásos labdarúgó. 2000-ben szerződött a Ferencvároshoz, majd 2004-től tíz éven át az angol első osztályban játszott. 2010-ben Európa Liga-döntőt játszott a Fullham csapatával. A két évvel ezelőtti Európa Bajnokságon a 37 éves Geráé lett a torna legszebb gólja, Portugáliának lőtte.

Gera problémás gyerek volt, nagyon korán elkezdett inni, cigarettázni és szipuzni. Korábban úgy fogalmazott: „Fiatalon volt néhány nagyon sötét, zűrzavaros évem. Az utcán múlattam az időmet. Majdnem öngyilkos is lettem. 16 évesen megváltozott az életem. Pontosabban Isten változtatta meg. Attól a pillanattól kezdődött el az igazi életem, és kezdtem el ismét focizni.” Később Gera lett Gesztesi Károly mentora a Hit Gyülekezetében.

A focista 2004 óta házas, két kisgyermek édesapja.

„A búcsú mindig fájó, és bár a szívem, mint mindig most is vinne még – ezért is húztam ilyen sokáig a döntést –, de a testem már többször jelzett ez elmúlt időkben: elég!” – írja Gera Zoltán közleményében, de fogadkozik, hogy a focitól nem szakad el.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top