Sztárok

Veres Medve-díjat kapott Esztergályos Cecília

Idén negyedszer adták át a Veres 1 Színház közönség-díját, a Veres Medve-díjat. Az idei gálán a Hajszál híján Hollywood című darab tarolt, ami hat díjat zsebelt be. Esztergályos Cecília lett a legjobb női mellékszereplő, míg Buch Tibort a legjobb férfi mellékszereplőnek választotta a közönség.

Június 17-én, vasárnap már 4. alkalommal adták át ünnepélyes keretek között a Veres Medve-díjat a Veres 1 Színház közönségdíját. A legjobb női mellékszereplő díját a közönség szavazatai alapján az örök fiatal, Kossuth-díjas kedvenc, Esztergályos Cecília kapta, a Hajszál híján Hollywood című darabban Ethel, a súgóként is „üzemelő”, teljesen süket nagymam szerepében nyújtott felejthetetlen alakításáért.

A Hajszál híján Hollywood hat díjat söpört be a gálán: Varsányi Anna díszlettervező a Legjobb díszletért járó díjat, Fekete Mónika a Legjobb jelmez díját, Buch Tibor a Legjobb férfi mellékszereplő díját, míg Szurdi Miklós a Legjobb rendezés díját vehette át.

A színvonalas díjátadó és egyben évadzáró műsort követő vacsorán, beszélgetés közben előkerült néhány élmény, vicces történet is.

Például az, amikor egy zord téli napon Nádudvarra indult a társulat a Hajszál híján Hollywood vendégszereplésére és a gödöllői Tesconál megállva merült fel valakiben a kérdés:

– Gyerek, hol van Cili?  Hrisztosz, te hoztad őt?

– Én nem! – volt a válasz, Petridisz Hrisztosztól, aki a darabban George Hays-t játssza. No de akkor ki hozta Cilit?  Pár perc alatt konstatálták, hogy sajnos senki nem hozta:

Gyerekek, elhagytuk Cilit!

Ott álltak hóesésben, 5 órával a kezdés előtt a Tesco parkolójában az egyik szereplő nélkül. Egy gyors telefon és kiderült, hogy a még mindig elfoglalt és sokat játszó Cili is elfelejtette naptárába rögzíteni ezt a vidéki fellépést, ezért nem kereste ő sem a kollégákat.

A 75 éves ízig-vérig színésznő rugalmasságát és odaadást igazolja, hogy gondolkodás nélkül kezdett azonnal a készülődéshez és az egyik kolléga már repült is érte vissza. A nagy izgalmak után persze szerencsésen leértek, az előadás nagy sikerrel lement.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top