Sztárok

A 15 éves lány, akit a fél világ ki nem állhat: íme Danielle Bregoli

Alig 15 éves, de már telt házas koncerteket ad szerte az Egyesült Államokban. Kocsikat lop, késsel hadonászik, és a szájából csak úgy ömlik a mocsok. Danielle Bregoli 13 évesen került a reflektorfénybe. Ma már olyan marketinget építettek a megbotránkoztató személyiségére, hogy akkor sem változhatna meg, ha szeretne.

Dr. Philtől a YouTube új sztárjáig

Néhány hete az Instagram által kitermelt Cardi B-rőll írtunk, de ideje egy sokkal megosztóbb fiatal lánnyal foglalkozni. Bemutatjuk Danielle Bregolit.

Amerikában továbbra is elképesztő népszerűségnek örvend Dr. Phil műsora, amely évről évre egyre extrémebb helyzetet teremt a stúdióban, miközben segítséget kérő emberek vagy segítségre szoruló családok eseteit mutatja be. Itt tűnt fel még 2016-ban az akkor 13 éves Danielle Bregoli és édesanyja. Az asszony Dr. Phil tévés agyturkász segítségét kérte, mert elmondása szerint kamaszlánya folyamatosan verekedésbe keveredik, autókat lop, iszik, és különböző szereket használ. A lány apja, aki egyébként a Palm Beach-i rendőrség egyik munkatársa, nem volt hajlandó részt venni abban a cirkuszban, amit a kamasz lerendezett. A kérdésekre flegma és hajmeresztő „stílusban” válaszolgató lányból egy csapásra az internet sztárja lett, majd saját YouTube-csatornát indított, felkarolta egy lemezkiadó és egy menedzser is.  

Danielle, akinek ma már Bhad Bhabie „művésznéven” ömlik a szájából a mocsok, két év alatt közel 14 millió követőt gereblyézett össze az Instagramon. Előadóművészként pedig három igazán fontos értékről rappel a dalaiban: hit, béke és elfogadás. Ja, nem, dehogy. Csak viccelünk.

A Bhad Bhabie néven parádézó Danielle Bregoli az aranylemezével

Természetesen a 15 éves Danielle a luxus, a pénz és a nemtörődömség témakörében osztja az észt. Minőséginek nehezen nevezhető alkotásai egyenesen odáig repítették, hogy ő lett minden idők legfiatalabb női rappere, aki felkerült a Billboard 100-as toplistájára. Mellette pedig rendre összebalhézik az anyjával, aminek eredményeképpen csak 2017-ben 51 alkalommal jártak a rendőrök az otthonuknál.

Hogy megértsük Danielle világát, érdemes elemeznünk három sikeres videóját

Hi Bitch / Whachu Know

A Hi Bitchben a bírósági tárgyalóteremben Danielle mindenkit felvonultat, aki felette ítélkezik. Természetesen a gondosan felépített, vonalzó hosszúságú műkörmök mellett Danielle a számára annyira fontos sportkocsiban is vonaglik egy sort, teszi mindezt abban az elsőáldozó ruhájában, ami öt éve porosodik a szekrényében.

A Whachu Know egyetlen üzenete, hogy Danielle haja látványosan vörös. A pazar díszletet egy a 80-as éveket idéző, szocreál piros fotel adja, amit sikerült elkunyerálniuk valami vidéki kollégiumból.

These Heaux

Danielle ebben a klipben felmászott a tetőre, hogy megszerelje a 90-es évekből ott maradt parabolaantennát. Szerencsére olcsón beszerezték a helyi fétisboltból az orvosi cuccokat is, amelyeknek köszönhetően egy ablakból nézve szembesülhetünk a 10 másodperces botoxkezeléssel. Danielle ebben a videójában azt is megmutatja, hogy maréknyi elszánt édesanya tiltakozik ellene, pedig ő csak egy őszinte, szabad szájú bitch, akinek pedig ez nem tetszik, az így járt.

A 13 éves lány ebben a klipben is bemászik egy kölcsönzött luxusautóba, amelynek üléstámlájába kellő óvatossággal dörgöli bele a fenekét, majd zárásképpen megérkeznek a Sharknadot idéző, nagyon gagyi villámlások.

Jelölték Billboard-díjra is

Az egy dolog, hogy ez a gyerek teljesen elveszítette a kapcsolatot a szüleivel, és anyja valószínűleg még támogatja is lányát abban, amit csinál. Az viszont már egy másik ügy, hogy az internet népe felemelte és az egekbe emelte Daniellet, akit ennek köszönhetően 15 évesen jelöltek a Billboard-díjátadó legjobb női rappere díjára. Amit nem ő, hanem Cardi B nyert meg. Mi lesz a következő? Hozzávágnak egy Grammy-díjat?

Danielle Bregoli a Billboard díjátadójára magához képest visszafogottan jelent meg

A kamaszlány egyébként meglepően elegáns és önmagához képest kifinomult volt a gálán, majd elindult 32 állomásos Észak-Amerikai turnéjára, amelyre minden jegy elkelt. Hogy Danielle életében mi a valós dráma, és mi az alápakolt marketing, az persze kérdéses. Ahhoz azonban nem kell jósnak lenni, hogy tudjuk, közeleg Danielle első összeroppanása, és jó esetben még sikerül időben megmenteni ezt a 15 éves gyereket, akit a fél világ utál, a másik fele pedig sztárol. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top