Sztárok

Addig zaklatták a Star Wars színésznőjét, hogy letörölte magát a netről

Az utolsó Jedikben feltűnt Kelly Marie Trant ázsiai származása és kinézete miatt támadták, most megelégelte a zaklatást.

A Star Wars-filmek több évtizedes történetében Kelly Marie Tran volt az első ázsiai nő, aki fontos szerepet kapott az egyik részben. Az utolsó Jedikben játszotta Rose Ticót, az ellenállók egyik karbantartó munkását.

Az alkotók és a Star Wars-rajongók egy része örült a sokszínűségnek és a változatosságnak, sokan viszont a neten rendszeresen zaklatták a színésznőt ázsiai származása és a kinézete miatt – írja az Index.

Kelly Marie Tran mostanra elégelte meg a nem ritkán rasszista támadásokat, és minden tartalmat törölt az Instagramjáról. Csak egy fekete-fehér profilkép és az alábbi üzenet maradt:

Félve, de akkor is csinálom.

Az utolsó Jedik rendezője, Rian Johnson a Twitteren állt ki a színésznő mellett. Azt írta: „A közösségi médiában néhány egészségtelen ember is nagy árnyékot tud vetni a falra.”

Azt is írta, hogy az elmúlt négy évben rengeteg igazi Star Wars-rajongóval találkozott. Van, ami tetszik, és van ami nem, de mindezt humorral, szeretettel és tisztelettel kezelik.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top