Sztárok

Erős Antónia halálhírét keltettét, az RTL Klub jogi lépéseket tesz

Szörnyű perceket okozhatnak a családtagoknak, a barátoknak és a rajongóknak azok az álhírek, amik ismert emberek halálhírét keltik a kattintásszám növelésének érdekében. Most éppen erős Antónia járt így, szerencsére a híradósnak semmi baj, ép és egészséges.

“XY szörnyű balesetet szenvedett, és szörnyethalt” -áll a címben, mellette pedig egy videó, azzal a szöveggel, hogy a kamera mindent felvett, “oszd meg a Facebookon, és megnézheted”. A gyakorlott internetezőknek persze ebből már rögtön egyértelmű, hogy álhírről van szó, de sajnos így is sokan bedőlnek neki. Sok más híresség után az egyik kamuhíroldal most éppen Erős Antónia halálhírét keltette. Az RTL Klub jogi lépéseket tesz az ügyben.

“A közösségi médiában megjelent poszt egyértelműen és határozottan álhír! Erős Antónia ép és egészséges, erről bárki meggyőződhet, aki ma este a Híradót nézi! Az álhírt terjesztő oldal üzemeltetője ellen az RTL Magyarország megteszi a szükséges jogi lépéseket” – tájékoztatta a Borsot az RTL Magyarország Marketing és Kommunikációs Igazgatósága.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top