Sztárok

Hosszú Katinka elárulta, mikor tér vissza a versenyzéshez

Már a jövő hónapban rajthoz áll a háromszoros olimpiai bajnok.

Több mint féléves kihagyás után júniusban térhet vissza a versenyzéshez Hosszú Katinka háromszoros olimpiai bajnokunk. Ezt egy friss, a Huaweinek adott interjúban árulta el az úszónő.

Amikor a riporter arról kérdezte, milyen formában van most, és mikor láthatjuk őt újra versenyezni, hosszú azt válaszolta:

Ahogy említettem, a kihagyás ellenére szokatlanul gyorsan visszaálltam. Úgy érzem, jó formában vagyok. Eldöntöttem azt is, hogy idén először a Mare Nostrumon versenyzem júniusban. Bár nem örülök neki, hogy ilyen nagy a sajtóérdeklődés, hogy mindenki kíváncsian fogja majd figyelni az első versenyemet, mert felesleges nyomás alá helyez, de hozzászokhattam már a teherhez. Ha minden a tervek szerint alakul, jöhet az Európa-bajnokság, a budapesti Világkupa, jövőre a világbajnokság és utána Tokió!

Az elmúlt fél évről Hosszú azt mondta: bár ez a szünet nem volt betervezve, valójában fizikálisan és mentálisan is szüksége volt már rá, így úgy gondolja, valójában jó volt az időzítés. Elmondása szerint ez az időszak csak még jobban ráébresztette arra, mennyire szeret úszni:

Bár tudom, hogy már nincs sok időm az úszásban, de azt a rövid időszakot szeretném kiélvezni. (…) Sokkal jobban érzem magam, ha úszom, edzem, készülök, pedig januárban egyáltalán nem voltam ebben ennyire biztos. Újraértékeltem az úszást! 

Hosszú az interjúban férjét, Shane Tusupot is megvédte, mert szerinte igazságtalanul vádolták őt a magyar sajtóban párkapcsolati válságuk idején.

Az az igazság, hogy én már januárban a legszívesebben előálltam volna, és kikiabálom a világnak, hogy »Emberek, gondolkodjatok már, ha nincs Shane, London után abbahagyom az úszást!« Senki nem hitt bennem akkor, én magam sem, egyedül Shane. Az ő szenvedélye, elszántsága, lelkesedése, hite és víziója kellett ahhoz, hogy belőlem az legyen, aki most vagyok

– mondta.

Fotó: MTI/EPA/Lars Möller

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top