Sztárok

Bertolucci szerint szégyen, hogy a zaklatással vádolt Kevin Spacey-t kivágták a filmjéből

Egyúttal azt is bejelentette, hogy a jövőben mindenképpen szeretne Spacey-vel forgatni.

Bernardo Bertolucci szerint Ridley Scottnak szégyellnie kellene magát, amiért kivágta a szexuális zaklatással vádolt Kevin Spacey-t A világ összes pénze című filmből. Mint az köztudott, a színész körüli botrány kirobbanása után Scott és a stúdió úgy döntött, hogy utólagosan lecserélik Spacey-t, és Christopher Plummerrel forgatják újra a jeleneteit.

Bertolucci a Bari Nemzetközi Filmfesztiválon kritizálta az amerikai rendező döntését.

Amikor megtudtam, hogy Ridley Scott belement, hogy kivágják Kevin Spacey összes jelenetét A világ összes pénze című filmből, küldtem egy üzenetet a film vágójának, Peter Scaliának, hogy mondja meg Scottnak, hogy szégyellje magát. Ezután pedig rögtön elhatároztam, hogy filmet fogok csinálni Spacey-vel

– idézi az olasz rendezőt a Guardian. Bertolucci szavait a hírek szerint nagy tapssal fogadták a jelenlévők. A rendező egyébként azt is leszögezte, hogy támogatja a #metoo-mozgalmat, amiért felhívta a figyelmet a nők elleni erőszakra.

Nem kicsit ellentmondásos, hogy Bertolucci éppen az Utolsó tangó Párizsban című filmje felújított változatának bemutatóján mondta el véleményét a Spacey-ügyről, hiszen a közelmúltban éppen emiatt a film miatt illették őt is hasonló vádakkal. Történt ugyanis, hogy a film hírhedt jelenetében, amelyben a Marlon Brando alakította Paul megerőszakolja az akkor 19 éves Maria Schneider által játszott Jeanne-t, a fiatal színésznő nem tudott róla, mi fog történni a jelenetben. Schneider állítólag nagyon megalázva érezte magát, úgy, mintha Brando és Bertolucci megerőszakolta volna.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top