nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Sztárok
Kirúgták az Operettszínházból Kerényi Miklós Gábort

Kirúgták az Operettszínházból Kerényi Miklós Gábort

Kerényi Miklós Gábor aktív lett a közösségi médiában, és interjút is adott. Megnyilvánulásait a színház nem nézte jó szemmel.
Avatar
NLCafé
f Ajánlom

Kerényi Miklós Gábor a Budapesti Operettszínház volt művészeti vezetője a múlt ősszel kirobbant botrány – többen zaklatással vádolták, amely miatt a színház belső vizsgálatot indított – után kérte a nyugdíjazását. Bár a színház vezetése felmentette őt a munkavégzés alól, azaz nem dolgozhatott a Nagymező utcai épületben, munkaviszonya megmaradt, fizetését megkapta, amíg a nyugdíjazási eljárás tart. 

Ám az azóta az  Operettszínház rendkívüli felmondással megvált az egykori művészeti vezetőtől. Kirúgták, mert az indoklás szerint az utóbbi időben több olyan nyilatkozatokat is tett, amelyek rossz fényben tüntették fel a munkahelyét, és ugyan felmentették a munkavégzés alól, de kapta a fizetését és a juttatásokat, így a színház véleménye szerint be kellett volna tartania a mindenkire vonatkozó szabályokat. Kerényi Miklós Gábornak 2018. április 13-án rendkívüli felmentéssel megszűnt a munkaviszonya, mivel magatartásával megszegte A munka törvénykönyve 8. paragrafus 1-4. bekezdését, azaz olyan magatartást tanúsított, amely alkalmas a munkáltató jó hírnevének, jogos gazdasági érdekeinek veszélyeztetésére” – hozta a Blikk tudomására a színház sajtófőnöke.

Megosztás Facebookon