Sztárok

Pénzbírságot kapnak, akik megosztották Nora Mörk intim képeit

A kézilabdázó azonban nem elégszik meg ennyivel: kártérítést is követel tőlük.

Pénzbüntetésre ítéltek kilenc férfit, akik megosztották a Győri Audi ETO norvég kézilabdázójának, Nora Mörknek az intim képeit, amelyeket egy hacker lopott el a sportoló mobiltelefonjáról – írja az Infostart.

A sportolónő telefonjáról még tavaly szeptemberben lopták el a szóban forgó képeket, amelyek hamarosan az interneten is megjelentek. Mörk novemberben állt a nyilvánosság elé, sírva jelentette be, mi történt, majd feljelentést tett a rendőrségen.

A norvég rendőrök hamarosan azonosítottak 15 férfit, akik megosztották Mörk képeit. Kilencüket magántitok megsértése miatt 10 és 15 ezer korona közötti büntetéssel sújtották, ami nagyjából 325-485 ezer forintnak felel meg. Két gyanúsított ellen azóta ejtették a vádat, négy gyanúsított ellen pedig még nyomoznak. A hírek szerint az elkövetők között vannak tinédzserkorú és negyvenes férfiak is. Fredrik Borg Johanessen ügyész szerint a képek megosztásáért akár börtönnel is büntethették volna őket.

Nora Mörk hálás a rendőrségnek, amiért komolyan vették az ügyet, ugyanakkor nem elégszik meg a bírsággal: fejenként 150 ezer koronás (~4,5 millió forintos) kártérítést követel a képek terjesztőitől. A norvég parlament még a nyár előtt új törvényt is alkot, amely kifejezetten az ilyen illegális fényképterjesztést bünteti majd.

Fotó: Ronny Hartmann / AFP

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top