Sztárok

Életműdíjjal tüntetik ki Mészáros Mártát

Bécsben, a pénteken kezdődő Let's CEE filmfesztiválon, ahol idén külön szekciót kapnak a magyar filmek.

Mészáros Mártát életműdíjjal tüntetik ki Bécsben, a pénteken kezdődő Let’s CEE filmfesztiválon. Az osztrák seregszemle díszvendége lesz Mészáros Márta, akinek hat évtizedes és világszerte méltatott munkássága előtt életműdíjjal tisztelegnek. A rendező április 16-án A filmkészítés művészete címmel mesterkurzust is tart, amelynek keretében élményeiről, tapasztalatairól és munkamódszeréről mesél az érdeklődőknek – közölte a Magyar Nemzeti Filmalap.

Fotó: Mónus Márton, MTI

A filmfesztiválon levetítik Mészáros Márta legutóbbi, Aurora Borealis – Északi fény című filmjét is. A Let’s CEE filmfesztivál idén külön programot is szentel a magyar filmnek: a Best of Hungary szekcióban Mészáros Márta filmje mellett Szász János A hentes, a kurva és a félszemű című rendezése és Antal Nimród A Viszkis című filmje is műsoron lesz.

Kostyál Márk Kojot című alkotása az ígéretes elsőfilmeseket felvonultató Promising Debuts című válogatásban versenyez, a rövidfilmesek között pedig Baranyi Benő Gábor Bújócska és Dudás Balázs Welcome című filmjei indulnak. A dokumentumfilmek mezőnyében Simonyi Balázs kiemelkedő sikerű Ultra című alkotása mérkőzik meg a győzelemért.

Versenyen kívül szerepel a programban Fabricius Gábor Dialógus című rövidfilmje és a magyar koprodukcióban készült Megszállás 1968 című dokumentumfilm is, amelynek magyar epizódját Dombrovszky Linda rendezte.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top