Sztárok

MC Hawer az alkoholizmusáról vallott

,,Nem ihatok, mert ha innék visszaesnék˝ – MC Hawer már négy és fél éve józan, de korábban hosszú évekig szenvedett az alkoholizmustól, ami alatt komoly, több millió forintos tartozást halmozott fel.

MC Hawer beleesett abba a hibába, hogy nem csupán a fellépések és a bulik alkalmával ivott, hanem az élete részévé vált az alkohol. A mulatós zenész négy és fél évvel ezelőtt látta be, hogy a betegsége rossz irányba viszi, ezért segítségért fordult. Terápiára járt, amely, úgy látszik, hatásos: négy éve nem iszik, de az alkoholizmus évei nem múltak el nyomtalanul: jelenleg 8 millió forinttal tartozik több embernek.

„Az ember ilyenkor nem arra koncentrál, hogy a lakásrezsijét fizesse, hanem inkább arra, hogy meglegyen a napi alkoholadag. Az elmúlt négy és fél év arról szólt, hogy megpróbáljam megtartani a józanságot, ami sikerült is, de ez azzal jár, hogy folyamatosan nem szabad unatkozom, ehhez pedig impulzusokat kell vásárolnom” – mondta a Mokkában MC Hawer

Most ért el a csúcs, amikor odáig jutott a dolog, hogy árverezési papír jött ki. Eléggé padlóra is kerültem. Kaptam felszólításokat időközben, de mindig próbáltam elhessegetni, hogy majd valahogy megoldódik. Megráztam magam, volt egy-két barátom, akik felhívtak, hogy szívesen segítenek. Pár hét futkozás, kérvények megírása és fellebbezés után az összes adósságkövetelővel sikerült részletfizetési megállapodást kötni.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top