Sztárok

Cannes-ban tényleg betiltották a szelfizést a vörös szőnyegen

Mert „nem szép”. Sőt: groteszk, nevetséges – állítják a szervezők.

Tilos lesz idén szelfizni a cannes-i fesztivál vörös szőnyegén, a szervezők ugyanis nemes egyszerűséggel megtiltják azt a résztvevőknek. Az elmúlt hetekben többször is lehetett róla hallani, hogy bevezetik a tilalmat, szerdán pedig hivatalosan is bejelentették a döntést. Thierry Frémaux, a seregszemle művészeti vezetője úgy nyilatkozott, régi vágya teljesül a korlátozással.

Frémaux a Europe-1 rádiónak elmondta, hogy akit mégis szelfizésen kapnak, azt nem engedik be a vetítésekre. A művészeti vezető szerint amikor a vendégek szelfizni kezdenek a vörös szőnyeggel borított lépcsőkön, akkor minden „széthullik”, és a program „csúszik”.

Frémaux-nak ugyanakkor esztétikai aggályai is vannak a gyakorlattal kapcsolatban. Mint fogalmazott:

Ez nem szép. Sőt groteszk. Nevetséges. Szeretnénk visszahozni egy kis illemet.

Korábban is arról lehetett hallani, hogy a korlátozás célja a nagy múltú filmfesztivál presztízsének visszaállítása.

Fotó: Antonin THUILLIER / AFP

A fesztiváligazgató, aki régóta be akarta tiltani a szelfizést a vörös szőnyegen, ám eddigi kísérletei sorra kudarcba fulladtak, a közelmúltban jelentette be, hogy a Netflix filmjei idén nem kerülnek be a filmfesztivál versenyprogramjába.

A 71. cannes-i fesztivált május 8. és 19. között rendezik meg, a zsűri elnöke Cate Blanchett kétszeres Oscar-díjas ausztrál színésznő lesz, a hivatalos versenyprogramot április 12-én jelentik be a szervezők Párizsban.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top