Sztárok

Tahi Tóth László özvegye szándékosan titkolta férje betegségét

Március 7-én kísérték utolsó útjára Tahi Tóth Lászlót. Az özvegye sokáig nem tudott beszélni a színész betegségéről, most azonban megtörte a csendet. Az utolsó évről és a gyászidőszakról mesélt a BEST magazinnak.

Február 22-én érkezett a szörnyű hír, hogy Tahi Tóth László már nincs köztünk. Mindenkit megrendített a halála, kollégái közül többen is megható üzenettel búcsúztak tőle. Március 7-én volt a temetése, ahol özvegyének, Szilvinek nem volt elég ereje a búcsúbeszéd felolvasásához, így végül Kútvölgyi Erzsébet mondta el a szöveget.

Kárászy Szilvia a BEST magazinnak mesélt először a szörnyű kórról, az utolsó egy évről és a férje halála utáni időszakról. 

„Gyönyörű és kerek élete volt a férjemnek, és ebben benne van az utolsó egy éve is. Márciusban műtötték agydaganattal, 15-én még a kórházi ágyán lábadozott, amikor megkapta a Kossuth-díjat” – kezdte a lapnak Tahi Tóth László özvegye, aki elárulta többek között, hogy miért titkolták a szörnyű betegséget.

Legfőképpen Laci érdekében tettem, nem akartam, hogy amikor kijön a kórházból, ezt olvassa az újságokban. Meg akartam adni neki az esélyt, hogy méltósággal teli életet élhessen, gyógyulhasson. Sajnos előre lehetett sejteni, hogy kiújul a betegség, és akkor már nem vállalkoztunk műtétre, nem volt értelme

– mondta Szilvi. „Soha nem felejtem el, amikor egyszer együtt jöttünk haza a kórházból, én tudtam, mi vár ránk, sírtam, ő pedig halkan megjegyezte: Szilvikém, tudni kell szépen meghalni. És az én férjem tudott szépen meghalni.”

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top