Sztárok

Újabb botrány Oszter Sándor tava miatt

Tovább forrnak az indulatok Oszter Sándor diósjenői tava körül. Sokan életveszélyben érzik magukat.

Bár a vesztegetési ügy kedvező fordulatot vett Oszter Sándor számára, van még körülötte botrány bőven. A felháborodott diósjenői lakosok szerint a színész felelőtlensége miatt akár nagy baj is lehetett volna, ugyanis állításuk szerint a színész eltorlaszolta a tó egyik vízelvezetőjét. Hétfő késő délután az olvadás miatt hirtelen lezúduló víztől alámosódott Oszter Sándor tavának gátja. Az egyik helyi lakos elmondta, hogy az építmény alig bírt a nagy nyomással. A gát felső áteresztő betonpereme leszakadt a helyéről. A  lakosok egybehang­zóan azt állítják, hogy a rosszul épített gát miatt akár katasztrófa is lehetett volna, hiszen ha az átszakad, több ezer köbméter iszapos, sáros víz ömlött volna a falura – írja a Blikk.

„Itt voltak a tűzoltók, a katasztrófavédelem, mindenki. Végül búvároknak kellett elbontaniuk a kifolyó útjából a torlaszt. A speciális mentők búvárainak sikerült eltávolítaniuk a zsilipet, így elhárult a gátszakadás veszélye” – tette hozzá egy közelben lakó, aki szerint a faluban egyáltalán nem örülnek a tónak és a körülötte kialakult botránynak. Szerintük a műtó miatt iszaposodott el a falu nagy része.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top