Sztárok

Kitették új klubjából a Hosszúékat otthagyó úszót

Földházi Dávid ismét Tusuppal edz, pedig korábban ő maga döntött úgy, hogy otthagyja az Iron Aquatics csapatát.

Földházi Dávid az év elején hagyta el az Iron Aquatics csapatát, hogy pályafutását a Dunaharaszti MTK-nál folytathassa. Sokáig azonban nem maradhatott, ottani edzője, Lőrinczi György ugyanis elküldte őt, miután elege lett az öntörvényű sportolóból – tudta meg a Bors.

„Kiderült, hogy több szakmai kérdésben nem egyezik a felfogásunk, mi több, fegyelmezési gondjaim adódtak vele” – mesélte a lapnak Lőrinczi. 

A reggel hat órai edzéskezdésről háromszor is elmaradt, és azt kérte, inkább kilencre jönne. Márpedig egy sportoló ne szabjon feltételeket, hiszen azzal az edző-tanítvány viszonyt rombolja. Rá­untam a magyarázkodására, és kértem, keressen magának más felkészítő edzőt.

A dolognak az lett a vége, hogy Földházi visszatért az Iron Aquatics-hoz, ahol újra Tusuppal készül. Ezt több forrás is megerősítette.

Földházi korábban azt nyilatkozta, a Shane Tusup és Hosszú Katinka között kialakult párkapcsolati válság miatt hagyta ott a klubot, mivel magánéleti problémáik az ő szakmai fejlődésére is kihatással voltak. „Úgy éreztem, nekem ebben a szituációban nincs maradásom. Azt gondolom, ez az ő dolguk, de a feszültség nem szolgálja az én fejlődésemet, nyugodt körülmények között szeretnék készülni” – nyilatkozta akkor.

Shane Tusup (@tusup11) által megosztott bejegyzés,

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top