Sztárok

Meghalt Siegfried Rauch, az Álomhajó kapitánya

Balesetben meghalt Siegfried Rauch német színész, olyan nagy sikerű sorozatok főszereplője, mint az Álomhajó vagy a Nem kell mindig kaviár.

 A 85 éves színész leesett a lépcsőn a Münchentől délre, Untersöcheringben lévő otthonában. A tragikus balesetről szóló médiaértesüléseket a rendőrség is megerősítette hétfőn hajnalban. 

Rauchnak az autóverseny világában játszódó, Le Mans című 1971-es film hozta meg az áttörést színészként, emlékezetes alakítást nyújtott a Nem kell mindig kaviár című 1973-es sorozatban is a nők bálványaként, szuperkémként és kalandorként, a legnagyobb hírnevet mégis az Álomhajó című romantikus sorozat hozta meg neki, amelyben 14 éven át alakította az egyik fő- és állandó szereplőt, a világot járó luxushajó kapitányát. Élete utolsó tíz évében szerepet kapott A hegyi doktor című tv-sorozat újabb szériájában: A hegyi doktor – Újra rendel-ben Roman Melchinger orvos szerepében láthattuk.

Siegfried Rauch (fotó: Ursula Düren/dpa)

Siegfried Rauch (Fotó: Ursula Düren/dpa)

Élete egyik álmát megvalósítva a színész 2015 végén Moonlight & Lovesong címmel kiadott egy CD-t is szerenádokkal és romantikus balladákkal. Az Ammer-tó partjáról származó Rauch magánéletében is hű maradt a vízhez, kedvenc hobbija a vitorlázás volt, az ennek gyakorlása közben szerzett tapasztalatait jól hasznosíthatta az Álomhajó kapitányaként is.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top