Sztárok

Arnold Schwarzenegger gigászi pereskedésbe kezd

Az egykori kaliforniai kormányzó szerint az olajcégek ugyanazt csinálják, mint a dohányipari vállalatok, ezért beperli őket.

Arnold Schwarzenegger arra készül, hogy bepereli a nagy olajvállalatokat, amiért „emberek halálát okozzák az egész világon”. A színész és egykori kaliforniai kormányzó erről a Politicónak beszélt.

Az olajcégeket a dohányipari vállalatokhoz hasonlította, amelyek évtizedeken át tudták, hogy a dohányzás káros, rákot okoz és megöli az embereket, de ezt folyamatosan tagadták.

Schwarzenegger azt mondta, az olajvállalatok 1959 óta tudják, hogy a fosszilis energiahordozók globális felmelegedést okoznak, ráadásul az emberek egészségére is károsak, sőt halálosak.

A színész szerint az olajvállalatok viselkedése ugyanolyan, mint ha valaki bemenne egy szobába annak tudatában, hogy ott meg fog ölni valakit, ami előre megfontolt szándékkal elkövetett gyilkosság.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top