nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Sztárok
Arnold Schwarzenegger gigászi pereskedésbe kezd

Arnold Schwarzenegger gigászi pereskedésbe kezd

Az egykori kaliforniai kormányzó szerint az olajcégek ugyanazt csinálják, mint a dohányipari vállalatok, ezért beperli őket.
Avatar
NLCafé
f Ajánlom

Arnold Schwarzenegger arra készül, hogy bepereli a nagy olajvállalatokat, amiért „emberek halálát okozzák az egész világon”. A színész és egykori kaliforniai kormányzó erről a Politicónak beszélt.

Az olajcégeket a dohányipari vállalatokhoz hasonlította, amelyek évtizedeken át tudták, hogy a dohányzás káros, rákot okoz és megöli az embereket, de ezt folyamatosan tagadták.

Schwarzenegger azt mondta, az olajvállalatok 1959 óta tudják, hogy a fosszilis energiahordozók globális felmelegedést okoznak, ráadásul az emberek egészségére is károsak, sőt halálosak.

A színész szerint az olajvállalatok viselkedése ugyanolyan, mint ha valaki bemenne egy szobába annak tudatában, hogy ott meg fog ölni valakit, ami előre megfontolt szándékkal elkövetett gyilkosság.

Civil Díj 2019 Érezted már úgy, hogy tennél – másokért, magadért, egy élhetőbb közegért –, de nincs időd, erőd, energiád, pénzed, lehetőséged? A civil szervezetek bebizonyítják, hogy van. Mindig van még egy kis hely bennünk, az időnkben arra, hogy holnap eggyel tovább lépjünk, mint ahol ma tartottunk. És hogy a mi valóban MI legyen. Hogy egymásban, közösségben is gondolkodjunk. Ha már késznek érzed magad erre, csatlakozz! Ha még nem, akkor csak higgy bennük – és szavazz rájuk! Ki legyen a Civil Díj 2019 közönségdíjasa?


Szavazok!

Megosztás Facebookon