Sztárok

Meghan Markle hibát hibára halmoz

Meghan Markle másfél éve szereti Harry herceget, és amióta nyilvánosságra került a kapcsolatuk, felgyorsultak az események. Az amerikai színésznőnek még nem volt ideje megtanulni minden szabályt.

Katalin hercegné nyolc évig járt Vilmos herceggel, mielőtt bejelentették az eljegyzésüket, volt ideje kitanulni a királyi protokoll minden apró szabályát. Jövendő sógornője, Meghan Markle csak másfél éve szereti Harryt, tavaly ősszel költözött hozzá a Kensington-palotába, és bár biztos, hogy akkor kapott egy alapos eligazítást az udvartól, még nem rutinos abban, mit mikor és hogyan illene, kellene csinálnia. Azt beszélik, érik egy fejmosás a Buckingham-palotából. De nézzük, mi is a gond.

Tilos harisnya nélkül megjelenni

Meghan Markle Harry herceggel, Katalin hercegnével és Vilmos herceggel jelent meg a hivatalos eseményen – Fotó: Europress

Meghan Markle vőlegényével, valamint Vilmos herceggel és Katalinnal jelent meg egy rendezvényen a minap, Harry herceg menyasszonya pedig elfelejtett harisnyát húzni. A protokoll szerint ez kötelező, II. Erzsébet még a trópusi országokban is harisnyában, kesztyűben és kalappal a fején mutatkozott az elmúlt évtizedekben.

Tilos ugyanolyan színű ruhában megjelenni!

Ha a királyi család hölgytagjai együtt jelennek meg valahol, az alacsonyabb rendű hölgynek érdeklődnie kell, hogy a magasabb rangú milyen színű ruhában lesz, nehogy ugyanabba a színbe öltözzenek. A fent említett eseményen Meghan is kék ruhát öltött, csakúgy, mint Katalin.

Tilos a nadrág!

Meghan Markle sokszor visel nadrágot – Fotó: Europress

Csak olyan eseményeken megengedett a nadrág viselete, ahol például sportolni kell. Katalin is csak akkor vesz fel nadrágot, amikor iskolásokkal, óvódásokkal röplabdázik, krikettezik… Meghant eddig szinte csak nadrágban láthattuk.

Tilos a fekete!

Meghan Markle egyik kedvenc színe a fekete – Fotók: europress

Estélyi ruhánál megengedett a fekete szín, nappali öltözéknél nem, az az udvarban a gyász színe. Meghan már háromszor öltözött feketébe.

Tilos autogramot adni!

Amikor Harryvel Walesbe látogatott, Meghan a tömegben autogramokat osztogatott, egy lánynak még szívecskét is rajzolt a neve mellé.

Tilos előretolakodni!

A protokoll szerint először a királyi családba beleszületett fenség fog kezet a rá várókkal, azt követi a házastársa. Azaz hiába férfi Harry, neki kell először kezet fognia, őt követheti Meghan, aki azonban rendszeresen előretolakodik.

Tilos a másikba karolni!

Meghan állandóan kézen fogja vőlegényét, belekarol, olykor belecsimpaszkodik. Bár ezt is tiltja a protokoll, valószínűleg más van a háttérben: Meghan még bizonytalanul mozog az emberek között, Harry keze, közelsége pedig bátorítást ad neki a skandáló tömeg közepén.

Meghan Markle és Harry herceg – Fotó: Europress

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top