Sztárok

Penélope Cruz is csatlakozott a nőnapi sztrájkhoz

Spanyolországban nőnapi munkabeszüntetéssel hívják fel a figyelmet a férfiak és a nők közötti egyenlőtlenségekre. A spanyol színésznő pedig házi sztrájkba kezdett.

Háromszáz vonat nem indul el Spanyolországban, mert 24 órás sztrájk kezdődött. A nőnapra időzített munkabeszüntetést tíz szakszervezet kezdeményezte, így akarják felhívni a figyelmet arra, hogy az országban továbbra sem egyenlőek a férfiak és a nők – írja a Hvg.hu.

A feminista szervezetek támogatják a sztrájkot, néhányan pedig azt javasolják, ezen a napon ne vásároljanak semmit a nők, és ne végezzenek házimunkát.

A munkabeszüntetést a spanyolok háromnegyede támogatja, kétharmada szerint pedig az országban nehezebb a nők élete, mint a férfiaké. A közszférában egyébként 13, a magánszférában 19 százalékos a bérkülönbség, ami nagyjából az 16 százalékos európai átlagnak felel meg.

Penélope Cruz spanyol színésznő bejelentette, hogy lemondja az összes nyilvános szereplését, és házi sztrájkba kezd. Így a nőnapon férje, Javier Bardem vigyáz a gyerekekre.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top