Sztárok

Örökre sebhelyes marad a horrorfilm forgatásán megsérült gyönyörű színésznő

A fiatal lány pert indított a producerekkel szemben, amiért egy veszélyes jelenet forgatása előtt nem tették meg a szükséges óvintézkedéseket.

Beperelte a filmjét gyártó produkciós céget, az Incident Productionst az a színésznő, aki az egyik veszélyes jelenet forgatása közben maradandó sérüléseket szenvedett. Taylor Hickson arcát a Ghostland című horror forgatása során olyan mélyen megvágta egy üvegszilánk, hogy a sebhely örökre látszódni fog. A fiatal lány a producereket okolja a balesetért – írja a Deadline.

Az eset 2016 decemberében történt. Hickson alig néhány nappal előtte töltötte be a 19-et. A kanadai forgatáson az egyik különösen feszült jelenetben a fiatal lánynak egy üvegajtón kellett dörömbölnie, a rendező, Pascal Laugier azonban nem volt elégedett a felvétellel, ezért arra kérte a lányt, hogy még erősebben üsse az üveget. A lány ekkor külön megkérdezte a rendezőt és a producert, hogy egészen biztosan nem veszélyes-e, amit csinál, mire mindketten megnyugtatták, hogy természetesen nem.

Az üveg mégis összetört, a lány átesett az ajtón, az üvegszilánkok pedig összevagdosták a bőrét. A balesetben a gyönyörű lány arcán egy olyan mély vágás is keletkezett, amelynek a nyoma a mai napig látszódik. A lányt azonnal kórházba szállították, ahol 70 öltéssel kellett összevarrni a sebet.

Hickson azóta több plasztikai műtéten is átesett, de eddig csak halványítani tudták a heget. Nem tudni, hogy a jövőben bármilyen műtéttel sikerülhet-e teljesen eltüntetni a vágást.

taylor hickson (@taylor.hickson) által megosztott bejegyzés,

taylor hickson (@taylor.hickson) által megosztott bejegyzés,

A lány ügyvédei szerint Hickson feltörekvő színésznő volt a baleset előtt, többek között a Deadpool című szuperhősfilmben is szerepelt. A kezelések ideje alatt azonban nem dolgozhatott, így jelentős bevételtől esett el – arról nem is beszélve, mennyivel nehezebb munkát találnia egy olyan fiatal színésznőnek, akinek egy hosszú vágás van az arca bal oldalán.

Az ügyvédek szerint a baleset könnyedén megelőzhető lett volna, ha a produkciós cég betartja a szokásos óvintézkedéseket. Az ilyen jelenetek forgatásán például bevett szokás, hogy biztonsági üveget szerelnek fel a díszletben, ami nem okoz ilyen sérüléseket. De az is megszokott, hogy a színészek helyett a kaszkadőröket helyezik a hasonlóan veszélyes helyzetekbe. Itt azonban nem így történt.

A film bemutatója március 14-én lesz Párizsban, Hickson azonban nem vesz részt a vetítésen. Mint mondta, túlságosan megviselné lelkileg, ha találkoznia kellene a stábtagokkal. A Deadline kereste a producereket is az ügyben, de ők egyelőre nem nyilatkoztak.

Pascal Laugier filmjeit a magyar közönség is ismerheti. Mártírok című filmje az utóbbi évek egyik legnagyobb port kavaró horrorfilmje volt. A Ghostlandet a magyar mozik is bemutatják, várhatóan május 3-án.

taylor hickson (@taylor.hickson) által megosztott bejegyzés,

taylor hickson (@taylor.hickson) által megosztott bejegyzés,

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top