Sztárok

Tóth Andi: „Nagy löketet adott, hogy elhagytak”

Tóth Andi az X-Faktor után egy időre eltűnt a köztudatból – mint mondja, az akkori szerelmével töltött idő, majd a szakítás hozta meg neki az áttörést, akkor kezdett el saját dalokat írni.

Tóth Andit az X-Faktorban ismerhettük meg, de a győzelme után a zene mellett a színészet is középpontba került. Az fiatal énekesnővel a Talpra magyar! rockmusical sajtótájékoztatóján beszélgettünk. „Mielőtt jött a megkeresés, nem gondolkodtam abban, hogy vállaljak másban szerepet, hiszen a jelenlegi színházi elfoglaltságom mellett nagyon szeretnék csak a zenével foglalkozni” – kezdte Tóth Andi a NLCafe.hu-nak. ,,Amikor azonban megtudtam, mit játszanék, és hogy néz ki a sztori, nagyon beleszerettem. Ismét egy hősszerelmes leszek, egy tüzes lány, és ezzel tudok azonosulni, ki tudom élni magam a színpadon. Másfelől kezdetben azért gondolkoztam rajta sokat, mert pár héttel előtte volt a Jimmy Musical körüli »botrány«, amelynek akaratlanul is a részesévé váltam. Sokáig hír volt, pedig szerintem ennyi nem volt benne, a Tiborral is átbeszéltem, de tudtam, hogy akkor lesz ennek vége, ha az egyikünk ad további táptalajt a találgatásoknak, végül én lettem az” – folytatta az énekesnő, aki azon van, hogy zenei pályáját erősíteni tudja.

Tóth Andi bevállalós szettjét mindenki imádta. Fotó: Vadnai Szabolcs (nlcafe.hu)

Az elmúlt három évben nagyon tehetséges zeneszerzőkkel találkoztam, de valahogy egyik dalom sem hozta meg az általam elvárt áttörést. Az X-Faktor óta nagyon sok impulzus ért, érzelmileg is folyamatosan fejlődtem, értem, így elkezdtem magam dalokat írni otthon – fogtam a gitáromat, és papírra vetettem a gondolataimat. A rajongóim is sokkal jobban szeretik, hogy az új zenéim által jobban megismernek.

Andit rengetegen követik a közösségi oldalain, több ezren rajonganak érte. A legtöbbjük férfi, aki nagyon szívesen nyitna az énekesnő felé, de ő ezt kizártnak tartja. „Nem hiszem, hogy rajongóval valaha is lenne kapcsolatom, nem tudok azonosulni azokkal az emberekkel, akik rajonganak értem. Egy olyan barátnőm lett, aki rajongónak indult, de most már egy igazi barátság lett belőle. Jólesnek a jó kommentek, persze nyilván van másféle is… Leginkább az a problémájuk, hogy 1-1 dalom nem tetszik nekik, mert nem rock. De hát el kell fogadniuk, hogy ezt a típusú zenét, a rock and roll érzést, az ilyen üzenetet másképpen is meg lehet fogalmazni. Minden erőmmel azon vagyok, hogy belecsempésszem azt a vadságot, dögösséget, amit a faktorban megszoktak tőlem.”

Tóth Andi a Talpra magyar! sajtótájékoztatóján. Fotó: Rácz Tamás (nlcafe.hu)

Tóth Andi szexi fotóit gyakran látja vissza az újságok címlapján, de azt mondja, tudatosan építi így a közösségi oldalát. „Igen, előfordul, hogy bevállalósabb fotókat is posztolok. Az egyik barátom pont a miértjét kérdezte tőlem valamelyik nap, neki az volt a furcsa, hogy a kép után egyből jönnek az újságcikkek. Én megmondom őszintén, azért csinálom, hogy lájkoljanak, ezáltal többen is követnek, szakmailag is több a megkeresés, ráadásul üzletileg is fontos ez a fajta tudatosság. Nem zavar, ha ezért dekoltázst kell villantanom. Tudomásul vettem, hogy olykor túlzásokba esnek, jól tudom, hogy az online-nak is a kattintás kell” – mondta Andi, akinek egy ideje már nem volt tartós kapcsolata, de nem mondana nemet, ha rátalálna a szerelem.

Most nagyon jól megvagyok, de ha szembejön velem a nagy Ő, aki boldoggá tesz, akkor nem ellenkezném. Szerintem mindenkinek arra van ideje, amire szán. Szeretnék a munkámra koncentrálni, de ha megjön a szerelem az életembe, azt semmiképp sem utasítanám el.

– nyilatkozta Andi pár napja, de nemrég lebukott, hiszen kéz a kézben látták Szabó Ádámmal, az eurovíziós YesYes frontemberével. Az énekesnő egy időre eltűnt a köztudatból, több olyan periódus is volt az életében, amikor máson volt a hangsúly. „Az X-Faktor után mindig volt valami, amiért eltűntem. Egyből a műsor után volt egy fél év, amit szinte csak a párommal töltöttem, nagyon ragaszkodó típus vagyok. Ezután a színházra álltam rá, és volt egy hosszabb időszak, amikor nem adtunk ki dalt. A szakításom nagyon megviselt, több hónapig nem történt velem semmi, körülvettem magam barátokkal, családdal, és csak voltam. Muszáj volt kicsit helyrejönnöm, nagyon a padlón voltam, viszont később nagy löketet adott, hogy olyan tapasztalatom is volt, hogy elhagytak. Ezt is megéltem, még erősebben jöttem vissza, rengeteg energiám volt, és folyamatosan ihletem volt a dalírásra.”

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top