Sztárok

Nyomoznak a rendőrök a zebrán halálra gázolt Kiss József ügyében

Az Argo-filmek sztárját hétfőn 13 órakor temetik. Ha a halálát okozó sofőrt bűnösnek találják, 1-től 5 évig terjedő szabadságvesztésre ítélhetik.

Ma 13 órakor temetik Kiss József színészt,  akit az Argo-filmek Tysonjaként ismerhetett a nagyközönség. Ahogyan arról mi is beszámoltunk, Kisst február 2-án Budakeszin, a Városháza előtti zebrán gázolta el egy figyelmetlen autós. Az 51 éves, kétgyermekes színészt a helyszínen újraélesztették, de már nem tudták megmenteni.

A Lokál most további részleteket tudott meg a tragédiáról.

Egy századmásodpercen múlhatott Józsi élete. Pont nem ért még át a zebrán, amikor az autó jobb eleje elsodorhatta. Gyakorlatilag mi is annyit tudunk, amennyi a sajtóban megjelent. A rendőrök azt mondták, hogy pár hónapot igénybe vesz, mire az eljárást lezárják

– nyilatkozta a lapnak Mátyás Andrea, a színész egykori élettársa, gyermekeinek édesanyja. Mátyás Andrea és Kiss József 19 évet élt együtt, 9 éve szétváltak útjaik, de mindvégig tartották a kapcsolatot a gyerekek miatt.

„Bár egy jó ideje nem voltunk már együtt Józsival, rettentő rosszul érintett, ami történt, sokkolt minket. A fiaimnak szeretnék segíteni ebben a lelkileg nehéz időszakban, egyikőjük sem tudott még sírni. Szerintem az a legjobb, ha kicsit hagyom őket” – mondta az édesanya, aki azt is elárulta, miért döntöttek a nyilvános temetés mellett. Kiss egyszer állítólag azzal viccelődött egy barátjának, hogy úgy akar meghalni, hogy arról írjon a sajtó, annyira büszke volt az Argóban nyújtott szerepére. „Ezért is gondoltuk, hogy azoknak, akiknek fontos volt, megadjuk a lehetőséget, hogy elkísérhessék az utolsó útjára” – mondta el egykori élettársa.

Kiss József halálának ügyében közúti baleset gondatlan okozása miatt nyomoznak. A rendőrség elmondása szerint az eljárás szakértők bevonásával folyamatban van, bár a gyanúsított kihallgatására egyelőre nem került sor. Ha bűnösnek találják, a sofőrt 1-től 5 évig terjedő szabadságvesztésre ítélhetik.

Kapcsolódó cikkekTörlésSzerkesztés

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top