Sztárok

Száz diák izgulta végig az Oscar-átadót Borbély Alexandra egykori gimnáziumában

Mini-Oscar-gálát rendeztek a komáromi Selye János Gimnáziumban.

Valóságos Oscar-gálát szerveztek vasárnap éjszaka a komáromi Selye János Gimnáziumban, ahová 2001 és 2005 között Borbély Alexandra, az Oscar-díjra jelölt Testről és lélekről főszereplője is járt – számolt be róla a Bumm.sk.

Az esemény ötletgazdája az iskola igazgatója, Andruskó Imre volt, akit nagyjából akkor neveztek ki az intézmény élére, amikor Borbély az iskola diákja lett. „Tanítani nem tanítottam, de a Gimiszben láttam szerepelni, és tudtam, hogy nagyon tehetséges. Felemelő érzés, hogy egy vidéki kislány egy vidéki gimnáziumból a világhírnévig jutott. Szandra többször kiemelte, hogy az itt töltött négy év meghatározó volt az életében” – nyilatkozta Andruskó.

A „gálára” mintegy százan jöttek el, köztük Borbély Alexandra egykori osztályfőnöke, Édes Attila is, aki elmondása szerint az érettségi óta nyomon követte a színésznő pályafutását, és a művészet és kultúra órán vetítette is a filmjeit a diákoknak. „A Testről és lélekről nagyon illik Szandi személyiségéhez – mondta az egykori osztályfőnök.

Az iskola diákjainak többször is levetítették Enyedi Ildikó filmjét. Többen nagyon lelkesen nyilatkoztak az iskolában rendezett gáláról.

Van ennek egy különleges hangulata, hogy a többiekkel együtt lehetünk a részesei ennek. Érdekes az osztálytársakkal, barátokkal izgulni Alexandra sikeréért

– nyilatkozta az egyik diák.

Hajnali három órára tetőfokára hágott a hangulat, ekkor hirdették ki ugyanis a legjobb külföldi filmnek járó díj győztesét. A diákok egy emberként izgultak Borbély Alexandra filmjéért, de sajnos – ahogyan arról mi is beszámoltunk – a díjat a chilei A Fantastic Woman kapta.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top