Sztárok

Tovább lesznek nyitva a pubok Harry herceg esküvője miatt

Hosszabb nyitvatartással ünnepelhetik a pubok Harry herceg esküvőjét.

A szokásosnál két órával hosszabb nyitvatartással ünnepelhetik az angliai és a walesi pubok Harry herceg és menyasszonya, Meghan Markle esküvőjét.

Amber Rudd brit belügyminiszter rendeletben közölte, hogy az angliai és a walesi pubok az esküvő napjára virradó éjjel, valamint a ceremónia után is hajnali 1 óráig fogadhatják a vendégeket. Egyes eseti kivételektől eltekintve az Angliában és Walesben működő pubok rendszerint 23 óráig szolgálhatnak fel szeszes italt.

Skóciában a helyi kormány hatáskörébe tartozik a pubok nyitvatartásának meghatározása, de a skót kormány egyelőre nem nyilatkozott az esetleges hosszabbítási engedélyről.

A pubok népe korántsem első ízben köszöntheti hajnalba nyúló ünnepléssel a királyi család valamely jeles eseményét. A kormány hasonló nyitvatartási engedményről döntött 2011-ben, amikor Harry bátyja, Vilmos herceg, a brit trón majdani várományosa és menyasszonya, Kate Middleton – a világraszóló londoni esküvő óta viselt címe szerint Katalin cambridge-i hercegnő – kelt egybe, valamint 2012-ben, II. Erzsébet királynő trónra lépésének 60. évfordulóján, és 2016-ban is, az uralkodó 90. születésnapja alkalmából.

Az idén 34 éves herceg – Károly trónörökös és a néhai Diana hercegnő másodszülött fia, II. Erzsébet királynő unokája – és a 37 éves amerikai színésznő eljegyzését november végén jelentették be. Az esküvő május 19-én lesz Windsorban, a legősibb angliai királyi rezidencián.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top