Sztárok

Katalin hercegnét a ráncai csak szimpatikusabbá teszik

Sok magazin és női szervezet példaértékűnek tartja Katalin hercegnét, legyen szó akár a megjelenéséről, akár a véleményéről. Ezúttal talán inkább akaratlanul sikerült kivívnia sokak elismerését.

Katalin hercegné arról beszélt egy kórház látogatás kapcsán, hogy mekkora szükség van a szakképzett ápolónőkre, és a saját élményeiből az is kiderült, milyen nagyra becsüli az ápolók munkáját, közben akaratlanul ugyan, de más témával is szolgált.

Katalin hercegné a kórházlátogatáson elegáns kék ruhában volt Fotók: Europress

A 36 éves Katalin hercegné megjelenése már nem először kerül a figyelem középpontjába, ezúttal nemcsak a ruháját dicsérték, hanem azt is, hogy láthatóan nem híve a botox vagy más ránctalanító beavatkozásoknak. „Jó látni, hogy természetes szépség maradt, és nem szállt el, mint sok más ember, aki reflektorfényben éli az életét” – írta az egyik fórumozó. 

Katalin hercegnét a ráncai még népszerűbbé tették

Az irreális szépségtrendek ellen egyre többen szólaltak fel az elmúlt időszakban. Született egy kutatás is nemrégiben, amely bebizonyította, hogy már 15 perc alatt is képesek vagyunk megváltoztatni a magunkkal szembeni elvárások, annak függvényében, mit látunk.

Röviden a kísérlet

A lényeget összefoglalva erről van szó. A kutatás egy olyan területen zajlott, ahol nincsen tévé, és óriásplakátok, sem magazinok, és a csoportot két részre osztották: a tesztalanyok egyik fele plus size modellekek képét nézegette 15 percig, a másik pedig extra sovány nőkről készült felvételeket. A képnézegetés előtt megkérték az alanyokat, hogy írják le, hogyan látják magukat, majd ugyanezt a kérdést megismételték a 15 perces képnézegetés után. Akik sovány modelleket kaptak, kivétel nélkül úgy érezték, fogyniuk kell, akik a plus size modelleket, azok pedig úgy gondolták, hízniuk kellene. Bár a tesztelők szerint ez a hatás rövid távú, de ha hosszabb ideig érnek ilyen impulzusok bennünket, az komolyan befolyásolja az elvárásainkat.

Katalin hercegné jó példát mutat. Korábban volt, hogy ősz hajjal jelent meg a nyilvánosság előtt, és akkor is tapsolták érte, most pedig, hogy jól látszanak a ráncai, még közelebb érzik hozzá magukat az emberek. Sok ismert híresség megjelenése feszélyezi a hétköznapi nőket, akik elégedetlenek lesznek magukkal, mert mondjuk 30 fölött vannak ráncaik, pedig ez a természetes. Nem lesz ettől senki elhanyagolt vagy lelakott, a szépségideálokról való elképzeléseket kell megváltoztatni, nem pedig magunkat.

Katalin hercegné ragyogóan nézett ki az eseményen  

 

 

 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top