nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Sztárok
Kevés könyvet várnak most ennyire sokan

Kevés könyvet várnak most ennyire sokan

Novemberben jelenik meg a volt first lady, Michelle Obama Becoming című memoárkötete.
NLC/MTI
f Ajánlom

A könyvet 24 nyelven adják ki. A globális kiadási jogot megszerző Penguin Random House állítólag 65 millió dolláros (16,5 milliárd forintos) szerződést kötött Michelle Obamával. A szerző „mélyen személyes tapasztalatnak” nevezete emlékiratainak megírását. Azt mondta, reméli, hogy a könyvben elmesélt története másokat is arra ösztönöz majd, hogy azzá váljanak, akivé szeretnének.

A memoár Chicago déli részében eltöltött gyerekkorától számol be élete fontos pillanatairól, köztük arról is, hogyan sikerült egyensúlyt teremtenie vezető pozíciója és anyai teendői között, és hogy milyen volt élete a Fehér Házban.

Taylor nem Michelle Obama bőrszínére célzott, amikor majomnak nevezte

Michelle Obama

A megjelenés után Michelle Obama nemzetközi körúton mutatja be a könyvét, ennek részleteit később osztják meg a közönséggel. Michelle Obama a volt first ladyk nyomába lépve írja meg visszaemlékezéseit. Lady Bird Johnson A White House Diary című naplójának megjelenését követően Pat Nixon kivételével minden first lady megírta fehér házi tapasztalatait, miután férje elnöksége véget ért. Annak idején nagy figyelmet keltett Laura Bush Spoken from the Heart és Hillary Clinton Living History című memoárja.

Michelle Obamának nem először jelenik meg könyve: 2012-ben adták ki American Grown című kötetét, amely fehér házi konyhakertjét mutatta be, és összefoglalta az egészséges táplálkozással kapcsolatos kezdeményezéseit.

Megosztás Facebookon