Sztárok

Így búcsúznak kollégái Tahi Tóth Lászlótól

A színészlegenda tegnapi halálhíre mindenkit sokkolt a színházi világban. Kollégái, barátai meghatóan búcsúztatják Tahi Tóth Lászlót.

Tegnap közölte a Vígszínház, hogy Tahi Tóth László türelemmel és méltósággal viselt betegség után, életének 75. évében elhunyt. Pályatársai szívhez szóló szavakkal emlékeztek meg a Kossuht- és Jászai Mari-díjas színészről.

„Nehéz bármit is mondanom, hiszen több mint 45 évet töltöttünk el a Vígszínházban és váltunk egymás barátaivá. Mi még a teniszpályán is együtt játszottunk. Rendkívül értékes ember volt. Ám mintha adna egy kis megnyugvást, hogy nem kellett szenvednie, az otthonában aludt bele a halálba, nem pedig egy kórteremben, fájdalomcsillapítókkal tömve” – mondta Eszenyi Enikő, a Vígszínház igazgatója a Blikknek.

Felesége, Kárászy Szilvia a Facebookon búcsúzott férjétől, akivel huszonhárom évig éltek boldog házasságban. „Egy Angyal visszaszállt… szeretett Férjem ma 14.10-kor angyalszárnyat növesztett, és felszállt. Mellette voltam,… az otthonunkban… szeretlek, Laci! Találkozunk még…”

Balázs Péter színművész a halála előtt még meglátogatta Tahi Tóthot. „Két napja látogattam meg, de már nem tudtam vele beszélni. A felesége, Szilvia csodálatos nő, kitartóan, erőn felül ápolta. Annyira reménykedtünk a felépülésében (…) olyan, mintha az egyik felemet vesztettem volna el.”

„Nagyon szerettem, nagyon fontos partnerem volt, és egy nagyon nagy színésznek tartom. Huszonöt előadásban volt közeli partnerem, az rengeteg… Túl korainak találom, hogy elment, egyáltalán nincs ő még fenn jó helyen” – nyilatkozta Halász Judit a Borsnak.

Tahi Tóth László egy éve előadás közben lett rosszul. Kórházba szállították ahol kiderült: egy korábbi stroke miatt életmentő műtétet kell rajta végrehajtani. Rehabilitációja után még visszatért a színpadra. „Színész akartam maradni, és egy színész színház nélkül nem színész. A nyugdíjba vonulás gondolata bennem is felvetődött, de bizonyítani akartam magamnak, hogy még bírom” – nyilatkozta akkor.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top