nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Sztárok
Meghalt Tahi Tóth László

Meghalt Tahi Tóth László

Tahi Tóth László türelemmel és méltósággal viselt betegség után hunyt el, 74 éves volt.
Avatar
nlc
f Ajánlom

Szomorú hírt tett közzé a Vígszínház: elhunyt Tahi Tóth László. A Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművész, érdemes és kiváló művész 74 éves volt. A Vígszínház saját halottjának tekinti.

Tahi Tóth László (1944–2018) MTI / Kallos Bea

A Wikipédia szócikke szerint Tahi Tóth László általános iskolai tanulmányait a Tanítóképző XII. kerületi gyakorlóiskolájában, majd a Márvány utcai általános iskolában (1950–1958) végezte. 1958–1962 között a Képző- és Iparművészeti Gimnázium tanulója volt. 1966-ban végezte el a Színház- és Filmművészeti Főiskolát, és azóta volt a Vígszínház tagja. Színdarabok mellett számos filmben és tévéjátékban szerepelt. 

2017-ben egy előadás közben rosszul lett, később életmentő agyműtéten esett át. Panaszait egy korábbi stroke okozta. Műtéte után hónapokig lábadozott.

Civil Díj 2019 Bakonyi csillagászok, szívószál-mentesítés, női kőművesek, kórházakban tanító tinik, focisták a gyerekekért, vonatot előző csiga… neked melyik a legszimpatikusabb civil akció? Ki a legjobb azok közül, akik végre tesznek másokért és egy élhetőbb világért? Te melyik szervezetnek adnád a közönségdíjat?


Szavazok!

Megosztás Facebookon