Sztárok

Kállay-Saunders András is nekiment A Dal zsűrijének

Tolvai Reni után a párja, Kállay-Saunders András sem bírta ki, hogy véleményt ne nyilvánítson A Dallal kapcsolatban. Az énekes azt nehezményezte, hogy Vavra Bence nem jutott döntőbe.

Már egy ideje érik a botrány A Dalban – idén sem jutnak döntőbe a közönség kedvencei, igencsak egyedi módon bírálja el a zsűri a dalokat. Tolvai Reni már fellázadt egyszer, nekiment Schell Juditnak, bár utána nem sokkal Reni bocsánatot is kért. Nem ezzel indultak azonban a botrányok A Dalban, és úgy néz ki, még messze nincs vége. A szombati elődöntő után Kállay-Saunders András kérdőjelezte meg a zsűri ítélőképességét. 

Gratula mindenkinek, de teljesen ideges lettem, hogy Bence @ceasefirex nem jutott a döntőbe. Egyik legjobb férfi hang Magyarországon, egyik legjobb dallal a versenyben és nincs a döntőben. Igazán, hol tartunk otthon zeneileg, olyan mintha minél nemzetközibb valami, vagy minél jobban képvisel minőséget, minél kevesebb esélye van a sikerre. Kinti nagy DJ is drukkolt neki, külföldiek imádták, de otthon nem tud a döntőbe jutni. Lehet mondani, hogy panaszkodok, de igazán nagyon sok énekes véleménye ugyanez arról, ami otthon történik. Csak én kimondom. Ez hihetetlen

– kezdte Kállay-Saunders.

„Leírom a receptet az otthoni sikerhez (VAN SOK KIVÉTEL)

  1. Amikor leülsz írni egy dalt, úgy aljal hozzá mintha 3 évvel ezelőtt divat volt. 
  2. Ha nagy nézettséget akarsz, mindenképp olyan legyen a szöveg, hogy 3 évesek is értsék.
  3. Angolul csak akkor énekelj, ha van akcentusod, és nem helyes a szöveg. 
  4. Csinálj sok vintage effektelt képet és rögtön „»underground« lesz a zenéd (közben poposab mint Ami megy a radion)
  5. Ne fektess bele energiát, hogy jól szóljon a keverés és a master. Minél rosszabb, annál jobb lesz.

Ezt nem rosszindulatból írom, hanem sz*r látni, mennyi tehetséges ember van Magyarországon és hoznak minőséget, de semmit kapnak érte” – zárta szavait Kállay-Saunders, aki egyébként a napokban hagyta el az országot, hogy Amerikában is sikerre vigye a dalait. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top