nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Sztárok
Emma Watson egymillió fonttal támogatja a szexuális zaklatás elleni harcot

Emma Watson egymillió fonttal támogatja a szexuális zaklatás elleni harcot

Emma Watson egymillió fontot, azaz mintegy 352 millió forintot adományozott arra a kampányra, amely a szexuális zaklatás áldozatainak akar segíteni.
Avatar
NLC/MTI
f Ajánlom

A Harry Potter-sorozat sztárja az elsők között támogatta a brit Justice and Equality Fundot (igazság és egyenlőség alap), amely vasárnap közösségi finanszírozási kampányt indított, hogy új tanácsadói hálózatot hozzon létre az áldozatoknak.

Az alapot az a majdnem 200 brit és ír színésznő létesítette, akik aláírták az Observer aktuális számában megjelent nyílt levelet, amely a munkahelyi szexuális zaklatások ellen emelt szót. A levelet Emma Watson mellett Keira Knightley, Gemma Arterton és Emma Thompson is aláírta.

Emma Watson (fotó: Hubert Boesl/dpa)

Emma Watson idén januárban (fotó: Hubert Boesl/dpa)

Keira Knightley és Tom Hiddleston brit színészek 10-10 ezer fonttal támogatták a kezdeményezést, a BBC Ki vagy, Doki? című sorozatának négy szereplője ezer-ezer fontot adományozott. A nyílt levél és a kampány a hollywoodi központú Time’s Up (lejárt az idő) mozgalommal vállal szolidaritást, mely az októberben kirobbant, az amerikai filmvilágot megrázó szexuális zaklatási botrány után indult.

A brit filmdíjak (BAFTA) vasárnapi esti átadóján a sztárok az amerikai Golden Globe-gála résztvevőihez hasonlóan feketébe öltöztek a szexuális zaklatások áldozataival vállalt szolidaritás jegyében.

Megosztás Facebookon