nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Sztárok
Hatalmas vagyonon kell osztoznia Hosszú Katinkának és Shane Tusupnak

Hatalmas vagyonon kell osztoznia Hosszú Katinkának és Shane Tusupnak

Amennyiben Hosszú Katinka és Shane Tusup nem kötöttek házassági szerződést, a törvényi vélelem alapján fele-fele arányban kell osztozniuk
NLCafé
f Ajánlom

A tegnapi hírek szerint Hosszú Katinka beadta a válókeresetet. Így végleg vége lehet az egykori álompár házasságának. Ha tényleg így lesz, osztozniuk kell a vagyonukon.

Az úszó és edző férje nyerő párost alkotott az elmúlt években, ennek köszönhetően Hosszú Katinka olimpiai, világ- és Európa-bajnoki címeket szerzett, és Világkupa-győzelmeket aratott. Összesen 661,8 millió forintot keresett eddig az eredményeivel járó pénzdíjakkal és jutalmakkal. Ezen az összegen, valamint a cégük nyereségén is osztozniuk kell, utóbbi eddig nagyjából 10-20 millió forint volt az elmúlt években.  „A Hosszú Katinka nevére épülő brand, valamint közös cégük értéke a nyilvános pénzügyi adatok, valamint a becsléseim alapján valahol a száz- és ötszázmillió forint között mozoghat. Ez egy fiatal, épülő márka, amely a következő években még nagyobb hasznot hozhatna” – vélekedett Szabados Gábor sportközgazdász.

MTI Fotó: Máthé Zoltán

A házasságuk felbontását az bonyolíthatja, hogy az elmúlt években közös üzleti érdekeltségeik lettek: van egy cégük, az Iron Corporation Kft. és egy úszóklubjuk, az Iron Aquatics. Ráadásul kormányzati szinten szó van a Hosszú Katinka nevével fémjelzett, több milliárdos csillebérci úszóakadémia alapításáról és felépítéséről, amelyben szintén közösen tevékenykedtek volna – veszi számba a Blikk.

„Amennyiben nem kötöttek házassági szerződést, a törvényi vélelem alapján fele-fele arányban kell osztozniuk a válófeleknek az együttélés ideje alatt szerzett vagyonon. Ez alól csak az öröklés és a személyes ajándék jelent kivételt. Közös cég esetén a tulajdoni hányadot kell vizsgálni, ugyanakkor egy válás még önmagában nem jelenti a cég megszűnését vagy felbomlását. Mindemellett arra is van lehetőség, hogy peren kívül megegyezzenek a felek a vagyoni osztozkodásról” – ismertette általánosságban a válás következményeit dr. Kamarás Péter jogi szakértő.

Az ügy kapcsán a lap megkereste Hosszú Katinka és Shane Tusup menedzsmentjét, de egyelőre egyikük sem kívánt nyilatkozni.

Megosztás Facebookon