Sztárok

Orbán Józsi kemoterpiája a végéhez közeledik

Ingadozó Orbán Józsi állapota, jelenleg kemoterápiás kezelésekre jár, miután rosszindulatú tüdődaganatot diagnosztizáltak nála.

Az orvosa szerint rendben van Orbán Józsi vérképe, jól viseli a kezeléseket, és ahogyan a Mokkában mesélt, látszik a zenészen, hogy a humorát nem vesztette el. 

„Hogy én mit érzek? Ma reggel a Balázs felhívott, hogy már itt áll az autóval, és siessek, erre én nem rohantam le, gondoltam előbb felöltözöm. És akkor vettem észre, hogy nem figyeltem oda, szédülök-e vagy sem. De most nem.”

Orbán Józsi már öt kemoterápiás kezelésen van túl, és Benkő Balázs azt mondta, megpróbálják valahogy lendületben tartani zenészbarátjukat, mindig kitalálnak neki valami projektet, ami viszi előre. 

Orbán Józsit támogatják a barátai, Benkő László, Benkő fia, Balázs és a 100 Folk Celsius gitárosa, Légrády Péter

Készül Orbán Józsi új lemeze, azon dolgoznak, valamint fellépéseket szerveznek, a márciusi elsejei,  70. születésnapjára szervezett koncert előkészületei is javában zajlanak.  A Mokka műsorvezetője, Istenes László megkérdezte, hogy Orbán Józsi is ott lesz-e.

„Nagyon remélem, hogy meg tudnak fizetni” – viccelődött a zenész, kikerülve a kérdést, hogy az egészségi állapota engedi-e a koncerttel járó fizikai erőfeszítést. Komolyabbra fordítva a szót, Józsi elárulta, hogy a félúton már túl van, hátra van még két kemoterápia. 

„Elég gyötrelmes az ilyen, mert utána két-három napig marha jól van, utána meg elkezdődik, hogy nincs íze semminek, még a víznek sem. Utána át kell vészelni egy-másfél hetet, otthon kellene pihenni. Én is ezt csinálnám, ha Balázs nem lenne.”

Itt meg tudod nézni az Orbán Józsival készült beszélgetést:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top