Sztárok

A Dal-botrányok nem Tolvai Renivel kezdődtek

Azt hiszed, hogy Tolvai Reni és Schell Judit összekülönbözése az egyetlen nevezetes balhé A Dal során? Hát távolról sem, sőt!

Tolvai Reni kiesése és a műsor utáni reakciói hatalmas vihart kavartak idén A Dal 2018 körül. A műsor története azonban eddig sem volt mentes a botrányoktól. Visszatekintve, A Dal  szinte egyetlen évben sem úszta meg balhé nélkül.

Dal-balhé #1: Magától lopott a zeneszerző

A 2009-es dalválasztás leginkább egy brazil szappanopera epizódjaként emlékezhetnek vissza a rajongók. Akkor még nem létezett A Dal című formátum, a magyar eurovíziós indulót egyszerűen csak kijelölték. A szakmai zsűri az akkor 19 éves Zentai Márk Vigyen a szél című dalát akarta nevezni, de a bejelentés másnapján hideg zuhanyként érkezett a hír: Márkot visszaléptették a versenyből.

Tompos Kátya képviseli hazánkat a Valami Amerika 2-ből ismert Magányos csónak című nótával, ám színházi feladatai miatt nem vállalhatta a megmérettetést, így mehetett Ádok Zoli a Tánclépés című dallal.

Dal-balhé #2:  Gigi és a plágium

A 2013-as év legnagyobb botránya Radics Gigi Úgy fáj című dala körül alakult ki, ugyan is egy néző túl sok hasonlóságot vélt felfedezni a 16 éves énekesnő versenydala és a román Paula Seling Timpul című alkotása között. Az MTVA nagyon komolyan vette a felhozott vádakat: két napig vizsgálták az esetet mire kijelentették, ártatlanul hurcolták meg Gigit és folytathatta a versenyt, amit végül ByeAlex nyert meg a mára kultikusnak számító Kedvesemmel. 

Dal-balhé #3: Keresztes Ildikó kiborult

Sokan úgy gondolták, 2015-ben Keresztes Ildikó képviselheti majd Magyarországot a Hazám, hazád című lírai dalával. A rajongók legnagyobb megdöbbenésére a zsűri rendkívül alulpontozta Ildi produkcióját, és már a közönség sem tudta megmenteni. 
„Én soha nem voltam az az énekesnő aki felült volna az olcsó siker pályájára, ez látszik is a szakmai múltamon. Én elsősorban a szerzők miatt érzem igazságtalanságnak és talán nem sértek meg senkit, de szakmaiatlanságnak érzem a döntést” – háborgott akkor Keresztes.
A temperamentumos énekesnő a műsor után könnyeivel küszködve távozott a stúdióból és megfogadta, többet nem indul a nemzeti dalválogatón. 

Dal-balhé #4: Bunda a műsorban?

2016 legmegdöbbentőbb pillanata A Dal döntőjére maradt: a női szívek megdobogtatói Kállay Saunders András és az idén műsorvezetőként debütáló Freddie játszottak a végső döntőben, ahol Andrásnak másodszor is el kellett énekelnie Who we are című produkcióját. Az énekes állítása szerint nem a megfelelő alapot hallotta a fülesén keresztül. Az MTVA közleményében leszögezte: az előre leadott felvételeket játszották be az összes énekesnek. A rajongók azonban nem nyugodtak, többen úgy gondolják, a műsor készítői így akarták megnyeretni a Freddie-vel a versenyt.

Dal-balhé #5: Nemzetközi botrányt okozott új nevével Tóth Gabi

Gabi korábban rockdívaként szántotta fel A Dal színpadát az Elég volt című slágerével, tavaly azonban teljesem megújulva tért vissza: a kemény hangzást felváltották a lágyabb, népi motívumokat felvonultató dallamok. Az énekesnő először Totova néven indult a versenyben, ezen azonban a szlovákiai magyarok megsértődtek, és hatalmas botrányt csaptak. Ez azonban csak a kezdet volt. A botrány A Dal 2017 döntőjében csúcsosodott ki, amikor a zsűri nem szavazta be Gabi dalát a TOP4-be, ahonnan a nézők kiválaszthatták a győztest. A rajongók teljesen kiakadtak, mondván: direkt ejtették ki Gabit, mert tudták, ha továbbjut a nézők őt küldik az Eurovízióra. A műsor után még aláírásgyűjtést is kezdeményeztek, hogy változtassák meg a végeredményt.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top